0
ATP

FOTO: ATP Tour @atptour/ Twitter screenshot

ĐOKOVIĆ VIŠE NIJE PRVI: Karlos Alkraz pobedom u Kvinsu pretekao Novaka na ATP listi!

Objavljeno: 25.06.23 u 17:20

Veliki rezultat mladog Španca

Karlos Alkaraz postao je danas ponovo najbolji teniser sveta, skinuvši Novaka Đokovića sa tog prestižnog mesta nakon pobede na turniru u Kvinsu. Mladi španski as trijumfovao je u finalu nad Aleksom de Minorom rezultatom 6:4, 6:4.

Iako Alkaraz trenutno ima samo 80 bodova više od Đokovića, ta promena će zvanično biti potvrđena na novoj ATP listi koja će biti objavljena u ponedeljak. Ovo je prvi put da se Alkaraz vraća na vrh ATP liste nakon prethodne nedelje u kojoj je Đoković bio vodeći.

Novak Đoković je tokom karijere proveo ukupno 388 nedelja kao najbolji teniser sveta, ali će sada barem privremeno biti prebačen na drugu poziciju.

Ova promena dolazi neposredno pred Vimbldon, turnir koji počinje 3. jula u Londonu. Srpski as brani titulu na ovom turniru kao četvorostruki uzastopni šampion Otvorenog prvenstva Engleske. Sa novim izazovima pred sobom, Đoković će svakako dati sve od sebe da povrati svoj status kao najbolji teniser sveta.

9
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter