2
Košarka

FOTO: Starsport

ŽELJKO OBRADOVIĆ O TALENTIMA: Trofejni stručnjak otkrio kako se prepoznaje „pravi“ igrač!

Objavljeno: 24.06.23 u 13:20

Trener „crno-belih“ je bio gost na košarkaškoj klinici „Dušan Ivaković“ u Beogradu

Najtrofejniji evropski trener i po mnogima najveći svih vremena, Željko Obradović, uspeo je pre dva dana da donese prvi trofej ABA lige ekipi Partizana posle pune decenije.

Osvajač 9 Evroliga, bio je jedan od predavača na Klinici „Dušan Ivaković“, gde je sa mladim igračima govorio o taktičkoj strani sporta. Pored njega predavači su bili i francuski stručnjak, Vensan Kole, američki trener, Dvejn Kejsi i selektor Nemačke, Gordon Herbert.

Srpski trener je govorio i o specifičnim metodama, koje je neretko primenjivao kako bi video ko želi da postane „pravi“ igrač.

Ja provociram svoje igrače kada im na kraju treninga kažem da šutnu ne znam koliko šuteva, 50 recimo, i onda ostanem da gledam. To se završi za sedam, osam minuta i oni krenu u svlačionicu, a ja gledam ko će od njih da ostane da šutira još. Tako se vidi ko želi da postane igrač – rekao je Obradović.

On se potom dotakao i odbrane, rekavši da je košarka kao i šah. Igra, u kojoj je potrebno dobro čitanje zamisli protivnika, nešto što njegovi igrači nisu dobro radili u 3. i 4. utakmici protiv Zvezde.

Ovi moji u četvrtoj utakmici to nisu znali da brane, nijedno preuzimanje nisu prepoznali – rekao je „Žoc„.

4
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter