0
Evroliga

FOTO: twitter/@FCBBasketball

LASO OTKRIO DA JE ŽELEO MICIĆA U REALU: „On bi sve promenio nakon odlaska Dončića“!

Objavljeno: 24.06.23 u 13:50

Španski trener je otkrio zanimljive detalje iz leta 2018.

Trofejni stručnjak i doskorašnji šef stručnog štaba Reala iz Madrida, Pablo Laso, zvanično je predstavljen u svom novom klubu, Bajernu. Laso je prethodnih godinu dana pauzirao od košarke, nakon što je doživeo srčani udar.

On je napisao i autobiografsku knjigu a na njenoj promociji, govorio je zanimljiv detaljima, gde se dotakao i odlaska Luke Dončića u NBA. Laso je tada želeo da dovede srpskog košarkaša, Vasu Micića, za kojeg je verovao da će biti odlična zamena za Slovenca.

 

Vasilije Micic (R) and Yam Madar during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Anadolu Efes Istanbul v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Sinan Erdem Sports Hall on March 16, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Starsport.rs ©)

 

Tog leta (2018. prim aut) su stigli Klemen Prepelič i Gabrijel Dek. Međutim, veliki potpis nam je izmakao. Onaj koji bi sve promenio, Vasilije Micić. Primeri Prepeliča i Nikolasa Laprovitole, koji su stigli sledeće godine, reprezentativni su za idenfitikaciju ciljeva i težnji. Niko ne sumnja da su obojica sjajni igrači, ali poenta je da se nije razmišljalo da li su oni tip igrača za ovaj klub – rekao je Laso i dodao:

U Beogradu, pre nego što smo postali šampion Evrope, bili smo ubeđeni da je Micić, koji je tada imao 24 godine, najbolja zamena za Dončića. Razgovarao sam sa njim u leto 2018. i sledeće godine. Pokušao sam, ali mi u jednom od tih razgovora dao jake argumente.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter