0
Fudbal

FOTO: Twitter/@juventusfc

JUVENTUS ISTUPA IZ EVROPSKIH TAKMIČENJA?: Teški dani za ’staru damu!’

Objavljeno: 24.06.23 u 11:20

Tim iz Torina u velikim problemima.

Juventus je imao turbulentnu sezonu sa mnogim usponima i padovima. Seriju A su zavrišili kao sedmi, a ispali u polufinalima Lige Evrope i Kupa Italije. Prvo je uprava morala da ode zbog finansijskih malverzacija, pritom su im oduzeti bodovi (15), a onda vraćeni. Taman su ušli u dobru seriju, a onda ponovo oduzmanje bodova i to kada su bili drugi na tabeli, ali ovog puta 10.

’Stara dama’ će igrati kvalifikacije za Ligu Konferencija, a iz kluba su predložili da budu izbačeni dok čekaju da mu UEFA izrekne kaznu zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Međutim, u Torinu nemaju pretenzije da igraju u trećerazrednom takmičenju, uz to im nije isplativo, a ujedno bi pokušali da to iskoriste kako bi ublažili kaznu koja ih čeka od strane evropske kuće fudbala zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Zato su oni, prema informacijama „Tuttosporta“, predložili UEFA nagodbu da ih izbaci iz Lige konferencija i da odustanu i povuku se iz projekta Superlige.

 

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter