0
FIBA Liga šampiona

from left Marko Jagodic-Kuridza, Ognjen Dobric, Stefan Jovic, Dusan Ristic and Ognjen Jaramaz during the FIBA World Cup Qualifier match Serbia and Great Britain at Aleksandar Nikolic hall on Beograd, 2702.2023. (Photo by Srdjan StevanovicStarsportphoto ©)

VREME JE ZA NOVI KLUB: Bivši košarkaš Crvene zvezde se seli na poznato rajsko ostrvo!

Objavljeno: 23.06.23 u 18:11

Ovo je novi korak u njegovoj karijeri

Dušan Ristić, srpski reprezentativac, nastavlja svoju košarkašku karijeru u španskom timu Tenerife, koji je dvostruki osvajač FIBA Lige šampiona. Ristić je danas potpisao dvogodišnji ugovor s tim klubom, uz opciju za treću godinu.

Prošle sezone, Ristić je igrao za Galatasaraj, dok je prethodno stekao iskustvo u španskoj ACB ligi kao član ekipe Fuenlabrada.

Rođen u Novom Sadu, Ristić igra na poziciji centra, a svoju košarkašku karijeru započeo je u FMP-u. Nakon toga, nastupao je za Arizona Wildcats u NCAA, a bio je i deo Crvene zvezde. Nakon Crvene zvezde, Ristić je putovao po Evropi, stičući reputaciju igrajući za Astanu, Brešu, Avtodor, da bi naposletku bio najzapaženiji u ekipi Fuenlabrada.

Za Fuenlabradu je nastupao sezona i po, a prošle godine je imao impresivan učinak od prosečno 15,7 poena i 6,2 skoka po utakmici. Nakon toga, prešao je u Galatasaraj kako bi igrao u FIBA Ligi šampiona, gde je Ristić postizao prosečno 8,1 poen i 4,9 skokova u domaćem prvenstvu, dok je u evropskom takmičenju beležio 10,7 poena i 7,8 skokova po utakmici.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter