0
Fudbal

FOTO: Unsplash/ janosch-diggelmann

UEFA IZBACILA ŠPANSKI KLUB IZ EVROPE: Nameštali su utakmice pre 10 godina i sada su kažnjeni!

Objavljeno: 23.06.23 u 23:50

Pravda je zadovoljena.

Krovna evropska fudbalska federacija (UEFA) donela je odluku da Osasuna bude izbačena iz Lige konferencija za narednu sezonu, što je rezultat njihove umešanosti u nameštanje utakmica tokom sezone 2013/2014. Klub iz Španije je trebao da krene od plej-of runde u kvalifikacijama, ali je sada morao da se suoči i prihvati kaznu.

Osasuna je objavila ovu vest na svom zvaničnom sajtu, ističući da smatraju kaznu neopravdanom i prestrogom. Klub je najavio i podnošenje tužbe protiv ove odluke UEFA.

Međutim, prema trenutnim informacijama očekuje se da UEFA odbije žalbu i da će umesto Osasune mesto u Ligi konferencija dobiti Atletik Bilbao.

Atletik Bilbao je zauzeo osmo mesto u prethodnom šampionatu, odmah iza Osasune. Ukoliko UEFA odbije žalbu, španski mediji tvrde da će Atletik Bilbao predstavljati Španiju u plej-of rundi Lige konferencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter