0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STAMENIĆ PREDSTAVLJEN NA ZLATIBORU: Mrkela najavio još pojačanja! (FOTO)

Objavljeno: 23.06.23 u 13:25

Pravi se ozbiljan tim za narednu sezonu.

Tek što je seo na klupu Crvene zvezde, Bakar Bahar je već prionuo na posao i krenuo u sklapanje tima za sledeću takmičarsku godinu. Izraelski stručnjak je već otpisao Milana Borjana, koji je otišao na pozajmicu u Slovan iz Bratislave, takođe je poručio i Aleksandru Kataiju da će biti u drugom planu.

Pred Baharom je naredne sezone veliki izazov, pošto će braniti duplu krunu i igrati grupnu fazu Lige šampiona, a ’crveno-beli’ se nalaze u trećem šeširu, a samim tim biće potreban jaka i stabilna ekipa. U Ljutice Bogdana su već došli Žan Filip Kraso, Omri Glazer, Edmundo Ado, a danas je na Zlatiboru predstavljen i Novozelanđanin Srpskog porekla, Marko Stamenić.

On je rođen u Velingtonu na Novom Zelandu , a reč je o centralnom veznom fudbaleru rođenom 19. februara 2002. godine koji je visok 188 centimetara, dolazi iz Kopenhagena koji je igrao u Ligi šampiona, a preporučili su ga odlični nastupi protiv  Mančester sitija i Sevilje.

Najzalužniji za njegov dolazak su bivši provitmci Zvezde, Ivan i Milan Dudić, agenti mladog Stamenića. Pred novinare se prvo obratio sportski direktor ’crveno-belih’, Mitar Mrkela i rekao da je Stamenić igrač koji ima iskustva u Ligi šampiona, što je za njih mnogo bitno.

-Danas predstavljamo još jedno pojačanje za Crvenu zvezdu. Radi se o Marku Stameniću koji je potpisao ugovor još zimus, a pravo da nastupa za Zvezdu ima od ovog leta. Mlad igrač koji dolazi iz Kopenhagena, mlad ali ima dosta iskustva koji je prošle sezone odigrao četiri utakmice u Ligi šampiona, što je za nas. Ono što je veoma važna stvar za nas je što on poseduje srpski pasoš, i da će u domaćem prvenstvu moći da bude bonus igrač. – naveo je.

Takođe, pričao je i o planovima za prelazni rok i da očekuje u narednih nekoliko dana još pojačanja.

– Radimo na nekim igračima, pisali ste o njima, a očekujem da u narednih nekoliko dana predstavimo novo pojačanje. Dokle god prelazni rok traje, uvek ima mogućnost da neko dođe, pojavi se interesantno ime i uvek može i da neko ode. Degenek je nama uvek interesantan, ostavio je dobar utisak u Zvezdu, poznaje ga Barak Bahar i ceni ga, ali ima ugovor sa Kolumbusom još šest meseci. Videćemo, zavisi i od odlazaka, imamo šest igrača na tom mestu. Radi se i na odlascima, ali još uvek nismo dobili prihvatljivu ponudu da realizujemo transfere. O Kangvi se piše, dosta klubova je zainteresovano za njega. – poručio je Mrkela.
FOTO: FK Crvena zvezda

Potom se obratio i Marko Stamenić i istakao da je srećan što je ovde i da je ovo veliki momenat za njega i njegovu porodicu.

-Srećan sam što sam ovde, ovo je veliki momenat za mene i moju porodicu jer imam srpske korene. Ponosan sam što ću imati priliku da se borim za crveno-bele boje naredne četiri godine, biće to sjajan momenat za mene jer očekujem velike stvari. Svi su mi poželeli toplu dobrodošlicu. – započeo je.

Zatim je govorio o svojim korenima i dodao je da je njegov otac rođen i odrastao u Novom Sadu, a onda se preselio na Novi Zeland.

-Moj otac je rođen i odrastao je u Novom Sadu, gde je devedesetih godina otišao na Novi Zeland. Vodio je 18 godina lep život tamo, preselio se u Evropu, gde je posle došao u Srbiju. Njegov otac ističe da je jako ponosan, želim da naučim mnogo toga u našoj zemlji. – nastavio je mladi fudbaler.

FOTO: FK Crvena zvezda

Pričao je da je igrao na skoro svakoj poziciji i da mu to ne predstavlja problem.

– Igrao sam u reprezentaciji i ofanzivnog veznog, u Kopenhagenu i štopera, ali što se mene tiče, vidim se u sredini, u centrali, jer volim i da napadam i da branim. Ima prostora za napredak, radujem se tome, znam šta mogu da pružim klubu. –navodi mladi Stamenić.

Dotakao se i igranja u Ligi šampiona.
Imaćemo priliku da igramo sa velikim klubovima, ali i mi smo veliki klub. Zbog toga, fokus je na nas i naše ciljeve. Želimo pobede, a ako budemo igrali sa nekim velikanom, biće to samo bonus. Uzbuđen sam za ono što dolazi, siguran sam da ćemo biti dobri. – kazao je.
FOTO: FK Crvena zvezda
Govorio je da su ga svi lepo prihvatili i da se najviše druži sa Stefanom Mitrovićem.
– Svi su me lepo dočekali. Ne pričam srpski još uvek, ali planiram da ga naučim u narednih šest meseci do godine dana. Najviše se družim sa Mitrovićem, dobar je momak, dočekao me je lepo. – rekao je.
Upoznao nas je sa kulturom Novog Zelanda.
– Haka je važna kultura na Novom Zelandu, učimo to kao deca. Imao sam priliku da uradim taj ples, ali kad ovde pogodim, proslaviću gol sa saigračima, jer fudbal je timska igra. Odrastao sam uz fudbal, iako su tamo popularni i drugi sportovi, ali ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu mi je preneo tata. Od malih nogu sam postao potpuni zaljubljenik u fudbal. Što se ragbija tiče, mršav sam bio za to, preduslov je da budeš krupan. Kad sam bio dete, bio sam prilično mršav, i izabrao fudbal, mislim da nisam pogrešio. Što se broja tiče, nosio sam ga i kad sam bio dete, znači mi, smatram da je „šestica“ srce tima, a ja to želim da budem u Zvezdi. – pričao je novo pojačanje Zvezde.
Na kraju je dodao da nije imao dilemu oko odabira novog kluba.
– Imao sam opcija, ali srce je reklo Zvezda. Znam da je ovo pravo mesto za mene i moj fudbalski razvoj. Složila se i moja porodica s tim, podržali su me i zaista smo ponosni što sam fudbaler Crvene zvezde. – zaključio je Marko Stamenić.
FOTO: FK Crvena zvezda

 

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter