0
Evroliga

Marko Jagodic Kuridza Ognjen Jaramaz Dusan Ristic Nikola Milutinov Dejan Davidovac Ognjen Jaramaz Serbia - Poland, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Srbija - Poljska 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

POVRATAK ODBEGLOG SINA: Crvena zvezda hoće da u svoje redove vrati bivšeg reprezentativca Srbije!

Objavljeno: 23.06.23 u 19:50

Videćemo šta će od ove priče biti

Crvena zvezda, koja je u prethodnoj sezoni osvojila dva domaća trofeja, ali nije uspela da se plasira u Top 8 fazu Evrolige niti odbrani titulu u AdmiralBet ABA ligi, namerava da izvrši značajne izmene u svom timu tokom leta.

Kada su u pitanju potencijalna pojačanja, nekoliko atraktivnih imena se povezuje sa Crvenom zvezdom. Nikola Mirotić, Miloš Teodosić i Nikola Kalinić su neki od igrača koji se spominju kao moguće akvizicije, a postoji čak i mogućnost povratka Nikole Kalinića iz Barselone, iako su nedavno pojavile se i suprotne informacije.

Danas su se pojavile nove spekulacije, a jedna od njih je navodno interesovanje Crvene zvezde za Parisa Lija, plejmejkera Panatinaikosa. Takođe, grčki novinar Kristos Harpidis sa portala „Totalbasket“ preneo je informacije o mogućem povratku Dejana Davidovca u Crvenu zvezdu nakon godinu dana provedenih u moskovskom CSKA. Davidovac je tokom boravka u CSKA ostvario prosečan učinak od 7,7 poena, 3,6 skokova i 1 asistenciju po utakmici.

Dejan Davidovac je proveo sedam godina u Crvenoj zvezdi, od 2015. do 2022. godine, tokom kojih je osvojio brojne titule, uključujući 4 titule prvaka Srbije, 3 titule prvaka AdmiralBet ABA lige, 2 nacionalna kupa i 1 ABA Superkup.

Prisustvo Dejana Davidovca na utakmicama finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige, uključujući i utakmice na kojima je Crvena zvezda bila domaćin, može se tumačiti kao naznaka mogućeg povratka u klub. Sinoć je Davidovac bio u „Štark Areni“ zajedno sa delegacijom Crvene zvezde, u društvu Milana Dozeta, sportskog direktora crveno-belih.

Crvena zvezda nastavlja sa planiranjem i pregovorima kako bi formirala jak i konkurentan tim za predstojeću sezonu, sa ciljem da ostvari uspeh kako na domaćoj sceni, tako i u evropskim takmičenjima.

13
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter