0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KAO I U SRBIJI, DOMAĆI TEREN PRESUDIO U ITALIJI: Teodosić i Virtus poraženi u sedmoj utakmici finala – Milano je šampion!

Objavljeno: 23.06.23 u 23:24

Izuzetno zanimljiva serija u Italiji.

Košarkaši Olimpije iz Milana trijumfovali su nad Virtusom iz Bolonje rezultatom 67:55 u sedmom meču finala italijanskog prvenstva. Milanska Olimpija je tako osvojila 30. šampionsku titulu u svojoj istoriji, a kao i u finalnoj seriji između Partizana i Crvene zvezde, presudan je bio domaći teren.

Olimpija je od samog početka igrala sigurno i koncentrisano, a već krajem prve deonice vodili su sa 21:6. Virtus se zatim vratio u igru, smanjio zaostatak na devet razlike na poluvremenu i tako najavio borbu u nastavku.

Ipak, treća četvrtina je bila izuzetno neefikasna i završena je rezultatom 10:5, što je Virtus u tvrdom meču, odaljilo od titule. U poslednjoj deonici Armani kontrolisao igru i završio posao do kraja, pobedivši rezultatom 67:55.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Điđi Datome sa 16 poena, dok je Bili Beron postigao 11, a Šejvon Šilds 10 koševa.

Na drugoj strani, Tornike Šengelija je postigao 13 poena, dok je Miloš Teodosić ubacio 10.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter