0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

(POLUVREME): RAZBIJENA ZVEZDA: Partizan na korak do titule! (FOTO)

Objavljeno: 22.06.23 u 20:52

Fantastično prvo poluvreme i raspucani ‘crno-beli’.

Košarkaši Partizana dočekali su Crvenu zvezdu u okviru pete odlučujuće utakmice finalne serije AdmiralBet ABA lige. Utakmica u ‘Štark Areni‘, u kojoj prednost domaćeg terena imaju crno-beli, počela je u terminu od 20 časova.

Izabranici Željka Obradovića najpre su poveli sa 2:0 u seriji, da bi klub sa Malog Kalemegdana odgovorio na ekspresan način i odveo seriju u popularnu ‘majstoricu’. Sjajno prvo poluvreme igrača Partizana koji su izuzetno raspoloženi u šutu za tri poena. Ledej je trenutno najefikasniji sa 15 poena  i nosi svoj tim ka titulu. Na odmor se otišlo rezultatom 54:34.

FOTO: Starsport

Prva četvrtina:

Prvi napada imali su ‘crno-beli’ Panter uz zvuk sirene pogađa i trojkom otvara susret. Nakon neuspešnog napada Zvezde, na drugoj strani Petrušev pravi faul nad kapitenom Partizana koji je pogodio sva tri slobodna bacanja. Luka Mitrović pogađa za prve poene ‘crveno-belih’ i smanjuje prednost domaćina koji su napravili seriju od 6:0.

Nakon neuspešnog šuta Pantera za tri poena iz nezgodne pozicije, Smajlagić hvata odbitak i zakucava, ali je Kampaco odmah odgovorio na drugoj strani i postiže svoje prve poene. Odličan tempo obe ekipe, sa jakim intezitetom. Naneli pogađa sjajnu trojku, međutim Nedović je odgovorio isto na drugoj strani.

Nakon tajm-auta sjajna kreacija Kampaca, Hasan Martin postiže prve poene, odmah u sledećem napadu Matijas Lesor odgovara isto. Kampaco ponovo pokazuje kakav je majstor i asistira za Dobrića koji pogađa za tri poena. Ponovo Argentinac do dobrića koji postiže pet vezanih poena, a na drugoj strani Naneli pogađa za tri poena, koji večeras sjajno igra.

FOTO: Starsport

 

Nakoj tajm-auta koji je zatražio Duško Ivanović, Zvezda je imala neuspšan napada, ali je i Partizan protraćio takođe svoju šansu. Nakon toga, Kampaco pogađa levom rukom. Uroš Trifunović pogađa svoje prve poene i to trojkom. Zek Ledej pogađa trojku za prvu dvocifreni prednost ‘crno-belih’ (30:18) i strateg gostiju ponovo traži tajm-aut.

Odlična prva četvrtina košarkaša Partizana koji su raspoloženi za šut za tri poena i na kraju ove deonice rezultat je 30:18 za tim Željka Obradovića.

Druga četvrtina:

Zvezda je imala prvi napad u drugom periodu, ali bezuspešno i Partizan to koristi i povećava prednost. Petrušev uzvraća zakucavanjem na drugoj strani, a Ledej nastavlja da teroriše šutevima za tri poena. Eksum pogađa svoje prve poene, a na suprotnoj strani ‘crveno-beli’ imaju nova slobodna bacanja i Petrušev pogađa 1/2.

FOTO; Starsport

 

Sjajna akcija Lesora Smajlagića koji kruniše ovaj napad zakucavanjem, a Dobrić uzvraća na drugoj strani u sledećem napadu. Partizan je ponovo imao akciju preko Lesora Smajlagića, ali su gosti prozreli taj napad i odbranili se, a Naneli pravi faul, ali ‘crveno-beli’ ponovo nisu iskoristili napad i promašuju.

Lesor pogađa oba slobodna bacanja i Partizan dolazi do najveće prednosti od +20 poena (46:26). Dobrić je jedina svetla tačka u ovom delu susreta u timu Zvezde sa 8 postignutih poena i svojom trojkom smanjuje ogormnu prednost tima Željka Obradovića. Fenomenalna igra košarkaša ‘crno-belih’ i u ovoj drugoj deonici koju dobija rezultatom 24:16.

FOTO: Starsport

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter