2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

PARTIZAN OSVOJIO ABA LIGU NAKON DESET GODINA: Zvezda pokušala da režira dramu, ali su ‘crno-beli’ odigrali sjajno! (FOTO)

Objavljeno: 22.06.23 u 22:03

Pravi spektakl.

Košarkaši Partizana dočekali su Crvenu zvezdu u okviru pete odlučujuće utakmice finalne serije AdmiralBet ABA lige. Utakmica u ‘Štark Areni‘, u kojoj prednost domaćeg terena imaju ‘crno-beli’, počela je u terminu od 20 časova.

Izabranici Željka Obradovića najpre su poveli sa 2:0 u seriji, da bi klub sa Malog Kalemegdana odgovorio na ekspresan način i odveo seriju u popularnu ‘majstoricu’. Partizan je imao ubedljivo vođstvo na poluvremenu, ali je Zvezda bila odličan protivnik u drugom delu i dodala gas, ali nedovoljno, jer su ‘crno-beli’ u poslednjoj deonici uspeli da se konsoliduju i rutinski završe ovaj meč i trijumfuju rezultatom 96:85,  a Kevin Panter je odigrao najefikasniju utakmicu u ABA ligi ove sezone, positgavši 32 poena.

FOTO: Starsport

 

Prvi napada imali su ‘crno-beli’ Panter uz zvuk sirene pogađa i trojkom otvara susret. Nakon neuspešnog napada Zvezde, na drugoj strani Petrušev pravi faul nad kapitenom Partizana koji je pogodio sva tri slobodna bacanja. Luka Mitrović pogađa za prve poene ‘crveno-belih’ i smanjuje prednost domaćina koji su napravili seriju od 6:0.

Nakon neuspešnog šuta Pantera za tri poena iz nezgodne pozicije, Smajlagić hvata odbitak i zakucava, ali je Kampaco odmah odgovorio na drugoj strani i postiže svoje prve poene. Odličan tempo obe ekipe, sa jakim intezitetom. Naneli pogađa sjajnu trojku, međutim Nedović je odgovorio isto na drugoj strani.

Nakon tajm-auta sjajna kreacija Kampaca, Hasan Martin postiže prve poene, odmah u sledećem napadu Matijas Lesor odgovara isto. Kampaco ponovo pokazuje kakav je majstor i asistira za Dobrića koji pogađa za tri poena. Ponovo Argentinac do dobrića koji postiže pet vezanih poena, a na drugoj strani Naneli pogađa za tri poena, koji večeras sjajno igra.

 

FOTO: Starsport

 

Nakoj tajm-auta koji je zatražio Duško Ivanović, Zvezda je imala neuspšan napada, ali je i Partizan protraćio takođe svoju šansu. Nakon toga, Kampaco pogađa levom rukom. Uroš Trifunović pogađa svoje prve poene i to trojkom. Zek Ledej pogađa trojku za prvu dvocifreni prednost ‘crno-belih’ (30:18) i strateg gostiju ponovo traži tajm-aut.

Odlična prva četvrtina košarkaša Partizana koji su raspoloženi za šut za tri poena i na kraju ove deonice rezultat je 30:18 za tim Željka Obradovića.

Zvezda je imala prvi napad u drugom periodu, ali bezuspešno i Partizan to koristi i povećava prednost. Petrušev uzvraća zakucavanjem na drugoj strani, a Ledej nastavlja da teroriše šutevima za tri poena. Eksum pogađa svoje prve poene, a na suprotnoj strani ‘crveno-beli’ imaju nova slobodna bacanja i Petrušev pogađa 1/2.

FOTO: Starsport

 

Sjajna akcija Lesora Smajlagića koji kruniše ovaj napad zakucavanjem, a Dobrić uzvraća na drugoj strani u sledećem napadu. Partizan je ponovo imao akciju preko Lesora Smajlagića, ali su gosti prozreli taj napad i odbranili se, a Naneli pravi faul, ali ‘crveno-beli’ ponovo nisu iskoristili napad i promašuju.

Lesor pogađa oba slobodna bacanja i Partizan dolazi do najveće prednosti od +20 poena (46:26). Dobrić je jedina svetla tačka u ovom delu susreta u timu Zvezde sa 8 postignutih poena i svojom trojkom smanjuje ogormnu prednost tima Željka Obradovića. Fenomenalna igra košarkaša ‘crno-belih’ i u ovoj drugoj deonici koju dobija rezultatom 24:16.

FOTO: Starsport

 

Nakon pauze prve poene postiže Crvena zvezda sa linije slodobnih bacanja, a Panter nastavlja tamo gde je stao i počinje trojkom, Nedović anulira trojku kapitena Partizana i uzvraća isto. Bolji početak gostiju u trećoj deonici. Fenomenalan prodor Nedovića koji pogađa za dva poena.

Odbrana Zvezde se poboljšala u nastavku, samnjila je Partizanov šut za tri poena ispod 50%. Bentil vidno raspoložen u trećoj četvrtini, pogađa sjajnu trojku, ‘crveno-beli’ imaju bolju igru u nastavku. Nakon tajm-auta slobodna bacnaja za domaće, a Naneli oba puta precizan.

FOTO: Starsport

Ledej ponovo nastavlja da teroriše sa trojkama, ali na drugoj strani Bentil uzvraća istom merom. Dobrić nastavlja sa odličnim partijama i postiže trojku sa strane na asistenciju Bentila, a Obradović je zatražio tajm-aut. Posle kraće pauze, Bentil postiže dva poena uz dva slobodna bacanja sa kojih imao je maksimalan učinak, a Zvezda je prepolovila prednost na +10.

Košarkaši Crvene zvezde su fanstastično odigrali treću četvrtinu i uspeli da spreče veliki broj šuteva za tri poena Partizana, a Bentil je nosio ‘crveno-bele’ kroz ovaj period koji je bio nezaustavljiv, a na kraju treće deonica tim Duška Ivanovića je dobio ubedljivim rezultatom 34:21, a Kampaco postiže trojku uz zvuk sirene. Pred gostima je bio težak zadatak pred početak odlučujuće četvrtine.

Smajlagić otvara četvrti kvartal šutem za dva poena, a odma na drugoj strani Dobrić uzvraća. Kampaco je imao sjajan prodor koji je pokušao da položi, ali se Madar u poslednjem trenutku isprečio i sprečio pogodak Argentinca. Crveno-beli’ su pokušavali tokom konstantnim napadima da ugroze Partizan, ali je Obradović postavio sjajnu odbranu.

FOTO: Starsport

Luka Vildoza postiže nestvarnu trojku, a Zvezda pravi seriju od 6:0 (79:75).  Dodali su gas izabranici Duška Ivanovića koji su istopili prednost Partizana sa poluvremena od +20 na + 4 u jednom trenutku i režirali dramatičnu završnicu. Sjajna napad Smajlagića koji je imao furiozni trk i asistirao do Eksuma i preko Hasana Martina zakucao.

Popravio je tim Željka Obradovića igru u poslednjoj deonici u odnosu na treći period, a Panter sjajnom trojkom postiže svoj 29 poen i nosi svoj tim ka tituli. Lesor svojim zakucavanjem vraća dvocifrenu vrednost Partizana (89:77). Nastavili su ‘crno-beli’ sa sjajnom igrom i na kraju uspeli da dođu do cilja, a to je titula.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

8
1

2 Komentara

  1. Od svih “ portala“ koji ste otvoreno privrženi crvenoj zvezdi vi ste najkorektniji jer ipak pustite i neki komentar nas grobara

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa kad se promasi jedno deset zicera i kad ocajno izvodis slobodna bacanja i to su radili iskusni i najbolji igraci…moraš da izgubiš!
    Nedović je razocarao promasis sl.bacanje za minus tri…e tu je krenulo na drugu stranu…da je to pogodio mnogo bi bilo drame do kraja…
    Prtrušev sta reci za vecerasnju utakmicu…nije ni bio izgleda na parketu.
    Martin se svadja sa loptom kao da je nikada u zivotu nije uzeo u ruke…promasuje zicere covek a sam pod kosem….haos…sami ste sebe vi momci pobedili sa nerealnim promasajima…imali su 10 puta priliku da budu egal…6 napada za redom nismo iskoristili…da jeste 4 od tih 6 presli bi u vodjstvo ali sad se hladite lepo i pogledajte se u oci medjusobno zato sto je ovo pocetnicko promasivanje zicera i sl.bacanja u preozbiljnoj utakmici KATASTROFA!

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter