0
Košarka

FOTO: KSS

ORLIĆI OTPUTOVALI U MAĐARSKU: Srbija želi medalju na Svetskom prvenstvu!

Objavljeno: 22.06.23 u 11:23

Veliki izazov za selekciju Vladimira Đokića!

Muška U19 reprezentacija Srbije otputovala je u Debrecin, gde će od 24. juna do 2. jula učestvovati na Svetskom prvenstvu. Pred put u Mađarsku selektor Vladimir Đokić prvo se osvrnuo na pripreme.

– Želeo bih da naglasim da smo imali izvanredne uslove i da smo uspeli da sprovedemo plan koji je bio zamišljen pre početka priprema. Jako sam zadovoljan urađenim, igrali smo četiri kontrolne utakmice, videli smo sve svoje vrline i mane. Tako da sa velikim optimizmom putujemo na Svetsko prvenstvo. Odredili smo konačan spisak igrača koji su u ovom trenutku najbolji igrači koje u ova zemlja ima u ovom uzrastu.

Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati: Ilija Milijašević, Luka Vudragović, Filip Radaković, Jovan Ristić, Aleksa Milenković, Filip Borovićanin, Nikola Đapa, Vuk Bogunović, Marko Šarenac, Đorđe Ćurčić, Lazar Đoković i Aleksa Čovičković.

– Ovo je ekipa koja osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina. Moramo to da opravdamo na ovom Svetskom prvenstvu. Ponavaljam, igrači su motivisani i spremni, tako da sa velikim optimizmom putujemo na Svetsko prvenstvo – podsetio je selektor Đokić.

Uz selektora Vladimira Đokića u stručnom štabu su još: Mihailo Sušić, Stevan Mijović, Aleksa Ruso, Aleksandar Smiljanić, Đorđe Milošević i Srđan Marinković.

Prvi meč na Šampionat u Debrecinu Srbija igra protiv Egipta, 24. juna od 14,30 časova. Slede utakmice protiv Brazila (25. jun, 12,30) i Japana (27. jun, 20 časova).

– Već imamo par snimaka ekipe Egipta. Bitno je da mi u takmičenje ulazimo jako motivisano. Nijedna utakmica unapred nije dobijena, niti je ijedna unapred izgubljena. Motivisaćemo se, odigraćemo jako ozbiljno. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Nećemo razmišljati da li je neki protivnik slabiji ili bolji od nas.

Prema sistemu takmičenja, sve ekipe idu dalje, prvu rundu igraju za raspodelu pozicija pred plej-of runde. U osmini finala ukrštamo sa D grupom gde su: Argentina, Južna Koreja, Mađarska i Turska.

Osmina finala igra se 28. juna, četvrtfinala su na programu 30. juna, polufinala 1. jula, a finale i meč za bronzu 2. jula

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter