0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IVICA DRAGUTINOVIĆ ZA HS O BIVŠEM SAIGRAČU: ‘Pričao sam sa Keržakovim posle dobijanja licence, uradiće odličan posao u Subotici!’ (FOTO)

Objavljeno: 22.06.23 u 08:17

Legendarni Rus nedavno je postao šef stručnog štaba subotičkog Spartaka!

Dolazak Baraka Bahara na klupu Crvene zvezde pokrenuo je novi trend saradnje sa inostranim trenerima u Srbiji. Drugi klub koji se ovog leta odlučio za takav korak je subotički Spartak. Klub sa severa Srbije angažavao je jednog najboljih ruskih fudbalera svih vremena, a danas mladog stručnjaka, Aleksandra Keržakova.  Nekada ubojit napadač postao je drugi Rus koji će predvoditi klub iz Subotice. Pre Keržakova ovaj posao obavljao je Andrej Černišov. 

Tokom prestižne igračke karijere Keržakov je delio svlačionicu sa brojnim srpskim fudbalerima. Među popularnim imenima svakako se izdvaja proslavljeni defanzivac, Ivica Dragutinović. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje i Rus, istovremeno su branili boje španske Sevilje.

FOTO: STARSPORT

Ostavio je Dragutinović značajno dublji trag na ‘Ramon Sančez Pishuanu‘, ali zajedno su osvojili čak tri trofeja – Kup UEFA, Kup Španije i Superkup Španije (Ivica osvojio čak šest titula za šest godina u dresu Sevilje).

Istaknuti as i čovek koji je odigrao čak 50 utakmica za nacionalni tim, govorio je za HotSport o svom nekadašnjeg saigraču, a otkrio je i da su obavili razgovor nedugo nakon što je Keržakov dobio profesionalnu trenersku licencu.

ID: Aleksandar je izuzetno kvalitetan igrač, o tome najbolje govori karijera koju je napravio. Prvenstveno je reč o pravom profesionalcu. Keržakov ima sjajnu porodicu i svi su praktično živeli za njegovu karijeru, podredili su se fudbalu. Dopisivali smo se pre nešto više od godinu dana, pričali smo o trenerskoj licenci koju je dobio. On voli trenerski posao i primetno je koliko mu znači. Uvek pruža svoj maskimum, daje celog sebe profesiji, mislim da će uraditi odličan posao u Spartaku. Nismo se čuli kada je došao, ali želim mu mnogo sreće i uspeha – poručio je Ivica Dragutinović u izjavi za HotSport. 

Pre srpskog superligaša Keržakov je sedeo na klupi U17, U18 i U19 reprezentacije Rusije, Tomska, Nižnjeg i kiparskog Karmiotisa. 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели @FK Spartak Ždrepčeva krv 🔵⚪ (@fcspartaksubotica)

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter