0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GLAZER JE ODUŠEVLJEN: Novi golman Crvene zvezde podelio prve utiske od dolaska u klub!

Objavljeno: 22.06.23 u 17:50

Imao je samo reči hvale o svom novom timu

Crvena zvezda je danas na pripremama na Zlatiboru gde će se na najbolji mogući način spremiti za narednu sezonu i takmičenje u Ligi šampiona.

Danas je srpski šampion na Zlatiboru predstavio svog novog prvog golmana Omrija Glazera, a na početku predstavljanja govorio je sportski direktor Mitar Mrkela.

Želim da vam predstavim još jednog igrača u Zvezdi. U ovom prelaznom roku smo želeli da rešimo pitanje golmana, Glazera, koji dolazi iz Ber Ševe iz Izraela. On je reprezentativac ove zemlje, dolazi na predlog Baraka Bahara, koji ga jako dobro poznaje i on i stručni štab smatra da će se dobro uklopiti u filozofiju i ono što su njihovi zahtevi.

Potom, nekadašnji fudbaler Hapoela Ber Ševe je istakao da je za njega velika čast što će karijeru nastaviti u Srbiji.

Velika je čast za mene da potpišem za veliki klub kao što je Crvena zvezda. Mislim da je vreme da se dokažem u klubu kao što je Crvena zvezda. Govoriću na terenu. Velika je čast za mene što sam ovde. Svi su mi poželeli dobrodošlicu.

Usledila su i pitanja novinara, a prvo se odnosilo na njega lično i kako bi opisao sebe.

Želim da dam sve za kllub. Imam veliko poštovanje za ovaj klub velike istorije. Hoćemo da napravimo velike uspomene i u budućnosti. Želim da dam sve od sebe na terenu i van njega.

Potom, usledilo je pitanje o tome da li želi da bude najbolji golman i u Srbiji, kao i u Izraelu.

Uradiću sve da bude tako. To je misija, da budem najbolji. Spreman sam da radim sve što je potrebno kako bi se dokazao i budem najbolji van terena i na njemu.

Jedno od pitanja odnosilo se i na bivšeg kapitena kluba Milana Borjana.

Mislim da je Milan legenda kluba. Takođe, sa nacionalnim timom je uradio veliku stvar. Ne znam ga, ali sam čuo da je dobra osoba. Milan je Milan, a ja sam Omri. Želim da se dokažem i pokažem kvalitet, kvalitet kao golman.

Koja je tvoja prva reakcija bila kada si dobio poziv iz Zvezde.

Prvo sam bio iznenađen, jer nisam bio u ekipi kod baraka poslednje dve godine. Ali, zna moje kvalitete iz lige. Zvezda je klub velike istorije. Rekao mi je da postoji opcija, a ja sam mu odmah odgovorio da. Uradio sam sve da dođem ovde i sada je vreme da se dokažem.

Da li je razgovarao sa kolegama iz Izraela, kao i sa fudbalerom Partizana, Bibrasom Nathom.

– Prvo sam razgovarao sa Varedom, on je moj prijatelj. rekao mi je o klubu i imao je samo lepe reči i uspomene. otom, sam razgovarao sa Bibrasom Nathom. I on mi je rekao lepe stvari o klubu, gradu, rivalstvom sa Partizanom. Da razgovarao sam sa svima da se upoznam sa gradom, sa svim i mislim da znam dovoljno.

O utakmicama Zvezde koje je gledao i „srećnom broju“ 18.

Da, jesam. Gledao sam utakmice. Ne znam šta da kažem više. Bila je to velika pobeda za Makabi haifu i nesrećan meč za Zvezde. Ove godine, želim da uradimo velike stvari, da pokažemo kakav kvalitet imamo i koliko je klub veliki.

Taj broj je dobar kada ga nosite i donosi mi sreću tokom karijere. Borjan je neverovatan golman i velika legenda i to mi je čast jer nosim broj koji je on nosio u reperezentaciji.

O finalu 1991. kada je Zvezda postala šampion Evrope i golovima Pavkova protiv Liverpula…

Nisam još uvek, ali hoću. Obećavam. Čuo sam sve priče o tome, video trofej. neverovatno. Čuo sam i o atmosferi na stadionu i čuvenom tunelu. Kolege iz Makabija su mi rekli da je atmosfera na Marakani „najglasnija koju su čuli u životu“. Jedva čekam da budem tamo ispred punog stadiona.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter