0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VIRTUS RAZBIO ARMANI I ZAKAZAO MAJSTORICU: Belineli kao u najboljim danima, skromno izdanje Teodosića! (FOTO)

Objavljeno: 21.06.23 u 23:20

Ubedljiva pobeda sastava iz Bolonje!

Košarkaši Virtusa nadigrali su Armani iz Milana u šestoj utakmici finalne seriji Lige A. Domaći sastav slavio je u Bolonji sa ubedljivih 85:66. Velika podrška navijača u ‘Segafredo Areni‘ pomogla je Virtusu da ostvari trijumf i izbori popularnu ‘majstoricu’.

Završnica nacionalnog prvenstva Italije igra se po uzoru na NBA ligu, pa je šampion ekipa koja ostvari četiri trijumfa.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, stekli skromnih +4 na kraju prve deonice, ali Virtus je preuzeo inicijativu od tog trenutka. Zagospodarili su terenom izabranici Serđa Skariola i nisu ispuštali prednost do kraja utakmice.

U sudaru dva italijanska velikana istakao se Marko Belineli. Čuveni Italijan je meč završio sa 14 postignutih poena. Pratio ga je Kordnije sa jednim poenom manje, dok je isti poenterski učinak zabeležio i Heket. Žaite je ubacio 11, dok je Šengelija takođe bio dvocifren sa 10 ubačenih poena. Srpski as, Miloš Teodosić, postigao je četiri poena uz dva skoka i dve asistencije.

U redovima Armanija najkorisniji igrači bili su Meli i Fojtman sa po 11 poena.

Sedma odlučujuća utakmica igra se u Milanu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter