0
Lifestyle

FOTO: Srbi za Srbe

U ČAČKU ODRŽANA DONATORSKA VEČERA – DOMAĆIN ALEKSA AVRAMOVIĆ: Organizacija Srbi za Srbe i brojne poznate zvanice pomogli šestočlanoj porodici i narodnoj kuhinji na KiM! (FOTO)

Objavljeno: 21.06.23 u 20:15

Prikupljeno je više od 30.000 evra!

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe u saradnji sa košarkašem i reprezentativcem Aleksom Avramovićem organizovala je prvo donatorsko veče u Čačku. Događaj je održan u utorak, 20. juna sa početkom od 19 časova u hotelu „Royal Residence“.

FOTO: Srbi za Srbe

 

Cilj prve donatorske večeri u Čačku je prikupljanje donacija u iznosu od 50.000 evra koje će organizacija usmeriti za adaptaciju kuće porodice Bešanski iz Dučalovića kraj Čačka koja ima šestoro dece, kao i za izgradnju bunara u njihovom dvorištu. Dodatno prikupljena sredstva biće usmerena i za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu.

Zahvaljujući donacijama pre donatorske večeri i tokom samog događaja zajedno sa aukcijom prikupljeno je više od 30.000 evra.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe očekuje uplate i u narednim danima na ime ovog događaja. Izveštaj sa konačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbizasrbe.org

Pored glumice Dragane Mićalović koja je vodila program i pevačice Ane Kokić koja je bila zadužena za zabavni deo večeri događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti.

FOTO: Srbi za Srbe

 

Nakon filma o Organizaciji u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u predhodnih 18 godina, gostima se obratio predsednik orgnizacije Igor Rašula, koji je ovom prilikom kao znak zahvalnosti uručio zahvalnicu vlasniku hotela „Royal Residence“ Milanu Popoviću, ikonu Svetog Nikole uručio je kao znak zahvalnosti Draganu Milićeviću, dugogodišnjem prijatelju i članu koji je uz organizaciju od 2016. godine i pevačici Ani Kokić uručena je ikona Svetog Vasilija kao znak zahvalnosti za nesebičnu podršku.

Pre početka humanitarne aukcije gosti su imali priliku da čuju muzički ansambl Fenečki biseri koji je celu salu podigao na noge nakon čega su uživali u reviji modnog brenda „Gufo wear“.

FOTO: Srbi za Srbe

 

Na humanitarnoj aukciji licitirana je fudbalska lopta sa potpisima svih igrača FK „Crvena Zvezda“, košarkaška lopta sa potpisima svih igrača KK „Partizan“, „Akvarel Morave“ poznatog Čačanskog slikara Milana Čakajaca kome je Bora Đorđević otvarao izložbe pesmom „Sve mi reke na Moravu liče“, zatim haljina iz kolekcije „Gufo wear“ koju su gosti imali priliku da vide u toku revije ovog brenda, prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja najboljeg srpskog kaligrafa Dušana Mišića, dres domaćina večeri i košarkaškog reprezentativna Alekse Avramovića i dres fudbalera Nemanje Milunovića.

Na aukciji je prikupljeno više od 7.000 evra.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter