0
Domaći fudbal

Players of TSC Ivan Milosavljevic, Petar Ratkov, Nikola Kuveljic, Dusan Cvetinovic, Goran Antonic, Drazen Bolic celebrate after winning the Mozzart Super Liga 2022/2023 Play Off match between Partizan and Crvena zvezda on stadium FK Partizan (JNA) on April 26, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TOPOLČANI KRENULI SA PRIPREMAMA: Četa Žarka Lazetića cilja Ligu šampiona!

Objavljeno: 21.06.23 u 20:55

Bez glavnih aduta.

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole su odigrali sezonu iz snova, završili su kao vicešampioni Mozzart Bet Superlige Srbije, došli do polufinala Kupa Srbije i obezdedili kvalifikacije za Ligu Šampiona. Međutim, radovanju je kraj, jer kreće nova takmičarksa godina. Žarko Lazetić je okupio svoj tim na prozivci, ali na njoj nisu bili udarne igle Topolčana kao što su Petar Ratkov, koji je u istorisjkom transferu za klub prešao u Salcburg Luka Ilić, kome je istekla pozajmica i Nenad Filipović, koji je pojačao redove Čukaričkog.

Dobra stvar je to što su se svi fudbaleri vratili na treninge bez povreda i treniraće u Bačkoj Topoli do 3. jula kada će pripreme nastaviti u Sloveniji na Pohorju. Prvi pripremni susret će igrati 3. jula na svojoj ’TSC Areni’ protiv Voždovca, a onda će u Sloveniji igrati protiv Celja ((6. jul), Šturma iz Graca (9. jul) i mađarske Kišvarde (13. Jul

Žarko Lazetić je porčuo da ih čekaju veliki izazovi na dva fronta.

-Čekaju nas veliki izazovi na dva fronta i moraćemo da budemo bolji da nešto uradimo dobro, a želimo, a koliko to želimo videćemo kada počne. Završili smo jednu sezonu koja je bila sjajna, tu smi stranicu zatvorili i već posle nekoliko dana počeli da se spremamo za ovu sezonu. Na nama je da igrače vratimo na to da se ponovo kreće od nule, svi mi, svi klubovi, računa se samo ono što je od danas. Važno je kako ćemo odraditi pripreme, kakvi će biti treninzi i koliko ćemo uspeti da unapredimo igru a ne da živimo od toga da li smo dobro igrali prošle sezone i završili drugi. – naveo je.

Dotakao se i kadrovske situacije u klubu.

To je pitanje za upravu kluba oni će obaveštavati svaki dan kako bude dolazilo do promena. Luka se vratio sa pozajmice, Ratkov je napravio izvanredan transfer. Istekli su ugovori Stanojevu i Filipoviću i otišli su. Biće tu još nekih odlazaka, mlađih igrača koji nisu igrali dovoljno. Suština je da pokušamo da napravimo tim koji će biti širi. Prošle godine smo imali 40 utakmica i više, a sada ćemo imati samo u prvoj polusezoni trideset, sve ukupno skoro šezdeset. To nam govori da ćemo morati da imamo širi kadar i ako želimo da budemo konkurentni u svim takmičenjima. Želimo da nadomestimo sve odlaske igrača koji su bili nosioci, odnosno nametnuli su se. Ti što su otišli da ih zamenimo sa boljom konkurencijom, da bi mogli da rotiramo igrače a da ne trpi rezultat. – dodao je strateg Topolčana.

Na kraju je rekao da je cilj da napreduju više nego prošle godine.

-Koliko ćemo biti jači ili slabiji o tome će reći naravno rezultati kada krenu utakmice, kada prođe neko vreme. Videćemo koliko smo šta uspeli da nadomestimo i da napredujemo više nego prošle godine, jer nam je to cilj. – zaključio je Lazetić.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter