0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

SRBIJA PONIZILA ČILE, NESTVARNA POBEDA ORLIĆA: Naredni rival je neugodni Maroko!

Objavljeno: 21.06.23 u 23:50

Sjajno izdanje ekipe selektora Teodorovića!

Rukometna juniorska reprezentacija Srbije pobedom je otvorila šampionat Sveta za igrače do 21 godine savladavši ekipu Čilea rezultatom 41:13 (19:7).

Najefikasniji u redovima ”Orlića” bila su krila Dušan Šmigić sa šest golova, odnosno Milija Papović sa pet, dok je pivot Igor Milovanović proglašen za igrača utakmice. Igor je dve godine mlađi od ove generacije i ovo mu je prvo prvenstvo da je deo ovog sastava.

-Srećan sam što smo čitavu utakmicu dominirali igrom i odnosnom, ali već sada smo okrenuti ka utakmici sa Marokom. Presrećan sam kako su me momci prihvatili i uopšte ne osećam po njihovom odnosu prema meni da sam mlađi i prvi put sa njima.

Selektor Đorđe Teodorović premijeru u Atini video je na sledeći način.

-Imali smo odličan pristup na otvaranju Svetskog prvenstva iako protivnik kvalitetom nije mogao mnogo da nam parira. Koncentracija je bila prisutna svih 60 minuta igre, mada se videla nervoza kod mlađih igrača što je za očekivati. Velika razlika je odlična na jednom ovakvom turniru i dogovor je u svlačionici u pauzi i bio takav, da probamo i drugo poluvreme da odradimo sa što je većom razlikom mogućom.

Raspored snaga je bio evidentan, veća minutaža za mlađe i neiskusnije igrače, pošteđeni su oni od kojih se u nastavku najviše očekuje.

-Mlađi igrači su toliko dobro iskoristili svoju priliku, čime su pokazali da na njih i te kako može da se računa u budućnosti, ne samo na ovom takmičenju.

Za odmor se nema vremena, jer je sledeća utakmica zakazana već sutra, sa početkom u 19 časova i 15 minuta po srpskom (20.15 po lokalnom) vremenu. Protivnik je neugodni Maroko, koji je u prvoj utakmici poražen od ekipe Islanda, rezultatom 17:15.

-Potrebno je smiriti glavu i ozbiljna priprema sledeće utakmice. Vidljivo je da ekipa ima neverovatnu želju za uspehom, ali fokus na zadatak mora biti prisutan. Maroko je namučio Island što govori da je neophodan ozbiljan pristup i detaljna analiza. Tako nizak rezultat u današnjem rukometu govori o njihovoj odbrani. Pobedom bismo obezbedili siguran prolaz u narednu fazu i sa tim nema kalkulacije.

 

 

 

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter