2
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

ARENA SPORT SE OGLASILA SAOPŠTENJEM: „Vladan Tegeltija prijavljen zbog pretnji komentatoru!“

Objavljeno: 21.06.23 u 16:19

„Dobio je otvorene pretnje nakon treće finalne utakmice.“

Dan nakon četvrtog večitog derbija u finalu AdmiralBet ABA lige između Partizana Mozzartbet i Crvene zvezde Meridianbet, TV Arena sport se oglasila saopštenjem. U njemu se navodi da je sportski novinar Vladan Tegeltija vređao komentatora ove televizije Milana Cakovića i da je zbog toga prijavljem.

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Komentator TV Arena Sport i jedno od zaštitnih lica naše košarkaške komentatorske sekcije, Milan Caković, dobio je otvorene pretnje nakon treće finalne utakmice plej-ofa ABA lige, između Crvene zvezde i Partizana.

Caković je zajedno sa svojim kolegom Srđanom Radojevićem sjajno odradio svoj deo posla komentarišući jedan od najzahtevnijih i najosetljivijih događaja, a to je košarkaški duel između “većitih rivala”. On je atmosferu u kome je odigrana utakmica okarakterisao kao “sjajnu” i svakom normalnom i neopterećenom ljubitelju košarke, ta atmosfera jeste bila sjajna.

Atmosfera u kojoj sazrevaju svi veliki igrači, domaći ili protivnički, gde u buci niko ne može da čuje ni svoje misli, ni u “Pioniru” ni u “Štark Areni”, ne može da bude ništa drugo nego sjajna.

I naravno da Milan Caković nije, kao što niko od nas ne bi, sjajnim ambijentom okarakterisao momente kada zbog divljanja navijača, nisu postojali uslovi za odigravanjem utakmice.

Pretnje i prozivanje ljudi koji odgovorno obavljaju svoj posao, bilo pred mikrofonom, bilo ispred kamera i iza kompjutera, je nešto čega smo svedoci ne mali broj godina. Živimo u vremenu u kome su mržnja i pretnje postali sastavni deo života. Kao sportska televizija, trudimo se svakog dana, da zabranimo ulaz primitivizmu, divljaštvu i onlajn junaštvu iskompleksiranih “ljubitelja sporta”.

Među onima koji su pretili nalazi se i Vladan Tegeltija, Milanov “kolega”, ako tako možemo da nazovemo nekoga, koji oko vrata često nosi akreditaciju umesto navijačkog obeležja. Uvrede i pretnje, koje je uputio Cakoviću su vulgarne i sramne i predstavljaju najniži vid komunikacije, posebno što se radi o ljudima koji sebe smatraju medijskim radnicima.

TV Arena Sport kao medijska kuća, stoji iza svake reči koju su Milan i Srđan, ali i sve druge naše kolege komentatori rekli na ovoj, i svakoj drugoj utakmici koja se emituje na našim kanalima. Služba za tehnološki kriminal obaveštena je o pretnjama upućenim Milanu Cakoviću i nadamo se da će “nulta tolerancija” i u ovom slučaju dobiti svoju primenu – piše u saopštenju.

35
18

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter