0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

MAJSTORICA ODLUČUJE O ŠAMPIONU: Zvezda srušila Partizan u Pioniru!

Objavljeno: 20.06.23 u 21:15

Odluka o šampionu pada u četvrtak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana rezultatom 68:56 u okviru četvrtog meča finala ABA lige. Izabranici Duška Ivanovića su tako izborili majstoricu, u kojoj ćemo dobiti novog šampiona regionalnog takmičenja.

Aleksa Avramović pogađa prvu trojku na utakmici a onda sjajna akcija domaće ekipe, nakon koje zakucava Filip Petrušev. Zek Ledej vezuje 5 poena a onda Petrušev lepo pogađa uz kontakt na drugoj strani.

Nastavlja Zvezda sa dobrom odbranom, Martin ima lake poene na obruču a onda Kampaco krade loptu Madaru i polaže loptu u koš za seriju svoje ekipe 12:0. Sada je 18:12 za izabranike Duška Ivanovića pa je Željko Obradović tražio tajm-aut.

 

FOTO: Starsport

 

Egzum je bio polovičan sa linije penala. Prve poene na drugoj strani postiže Luka Mitrović. Nakon promašaja Ledeja za dva, završena je prva četvrtina rezultatom 20:13 u korist domaćina. Zvezda je završila uvodnih 10 minuta serijom 14:1.

Potpuno je stala Zvezda u drugoj četvrtine. Trojke su redom promašivali: Marković, Dobrić i Lazić. Na drugoj strani Smailagić i Panter pogađaju i približavaju Partizan na posed zaostatka.

Veliki problem za „crveno-bele“ je već treća lična MitrovićaLazić je oštro faulirao kapitena gostiju i to je nesportska. Nakon pogođenog penala Pantera, imamo izjednačenje, 20:20.

 

4th game of ABA league finals between kk Crvena Zvezda and kk Partizan, played on June 20th 2023 at Belgrade, Serbia, Aleksandar Nikolic hall. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

 

Konačno Bentil postiže prve poene za svoj tim u drugoj četvrtini nakon punih 5 minuta bez koša. Petrušev pogađa važnu trojku a onda nakon poena Pantera, Luka Vildosa dolazi do lopte i lakih poena za 27:24. Novi tajm-aut Željka Obradovića.

Partizan muku muči sa izgubljenim loptama pa Kampaco pogađa za tri i Zvezda je ponovo na +8, 32:24. Ponovo su košarkaši „crveno-belih“ odlično okončali četvrtinu, ovog puta srijom 10:2. Upravo je Argentinac najefikasniji sa 10 poena.

 

 

Odlično otvaraju domaći treću četvrtinu. Trojka Kampaca, pa onda flouter Dobrića. Naneli se lepo snašao i pogodio preko Petruševa a onda Dobrić pogađa za tri i Zvezda ide na +11, 40:28.

Smailagić pravi 4. ličnu i mora na klupu a Dobrić nastavlja sa sjanom partijom. Zakucava i stiže do 14. poena. Imala su „crveno-beli“ i +17 u jednom trenutku ali su dozvolili rivali da se vrati na kraju treće četvrtine.

Uspeli su „crno-beli“ da okončaju četvrtinu serijom 7:0 a redom su pogađali: Ledej, Lesor i Avramović pa je nakon 30 minuta igre rezultat 49:39.

 

4th game of ABA league finals between kk Crvena Zvezda and kk Partizan, played on June 20th 2023 at Belgrade, Serbia, Aleksandar Nikolic hall. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

 

Novi poeni Kampaca za +13 a onda odlična serija Partizana 8:0 i sada je razlika samo 5, 54:49. Razmenili su sada poene Vildosa i Panter a onda Lazerević pogađa ogromnu trojku za Zvezdu i to je opet +8.

Upravo je njegov koš odvojio „crveno-bele“ na nedostižnu prednost a Kampaco trojkom stavlja tačku na meč, 68:56. Zvezdini navijači su napravili manje nerede zbog kojeg je utakmica stala na 35 sekundi do kraja ali bez većih problema.

 

FOTO: Starsport

 

Dobrić je bio najefikasniji sa 14 poena a pratio ga je Kampaco sa 13. Na drugoj strani niko nije bio raspoložen pa je Egzum prednjačio sa svega 7 poena. Majstorica se igra u četvrtak a domaćin je ekipa Partizana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter