0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

KRASO PODELIO PRVE UTISKE: Napadač iz Obale Slonovače govorio o Zvezdi kao o mitskom klubu! (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.23 u 18:33

Za njega nije bilo dileme

Crvena zvezda je danas zvanično predstavila svoje najveće pojačanje u ovogodišnjem letnjem prelaznom roku – napadača iz Obale Slonovače, Žana Filipa Krasoa.

Kraso dolazi iz francuskog kluba Sent Etjen, gde je ostvario impresivne rezultate kao najbolji strelac svog tima i treći najefikasniji igrač Lige 2.

Ovaj talentovani fudbaler je u protekloj sezoni Lige 2 postigao čak 17 golova, a uz to je zabeležio i 12 asistencija. Ova izvanredna statistika jasno pokazuje da Kraso nije samo vrhunski strelac, već i veoma sposoban u proigravanju svojih saigrača.

Njega je predstavio sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela, koji mu je poželeo sreću.

Zadovoljstvo mi je da predstavim prvo pojačanje u ovom prelaznom roku, tražili smo napadača, a pred vama je Žan Filip Kraso, koji je igrao u Sent Etjenu, bio najbolji igrač, takođe igra u reprezentaciji Obale Slonovače. Moje mišljenje je da poseduje veliki kvalitet, koji će unaprediti kvalitet i igru Crvene zvezde. Želim mu da ovde ostvari sve snove i da bude podjednako efikasan – rekao je Mitar Mrkela.

Kraso je potom izneo svoje prve impresije i istakao da jedva čeka da počne sezonu.

Tek sinoć sam stigao u Beograd, nisam imao vremena da upoznam grad, ali sam srećan što sam ovde, jedva čekam da počnem da radim ono što najbolje znam, da igram fudbal. Srećan sam što sam u Zvezdi, za koju sam čuo i ranije, takođe bih pozdravio i navijače Zvezde ovom prilikom.

Kako si se odlučio za ponudu Zvezde, pominjali su se mnogi klubovi, od Egipta, Saudijske Arabije i Nemačke, šta je presudilo da odabereš Zvezdu?

Presudilo je to što mogu da budem šampion sa klubom, a sada sam bio u drugoj ligi. To je nova etapa u mojoj karijeri, jer dolazim i u čuveni klub. Razgovarao sam i sa Markom Marinom, koji mi je davao savete.

Postoji li doza pritiska, pošto si došao kao najveće pojačanje i odmah na startu ćeš igrati Ligu šampiona?

Ne osećam pritisak, jer sam već imao prilike da igram u Francuskoj s PSŽ-om finale Kupa Francuske. Osećam to kao podstrek i više kao pozitivnu energiju koja me pokreće i sa radošću čekam da krenem u nove pobede.

Kraso se odlučio za broj 17, pa je upitan da li postoji neki poseban razlog.

Sedam i 17 su brojevi koji mi se prepliću i donose sreću. U Sent Etjenu i u Ažaksiou su mi doneli sreću, a takođe su mi i privatno povezani i verujem da će mi doneti sreću – rekao je Kraso, čija je majka aplaudirala na te reči.

Kako bi sebe opisao kao napadača, da li si target men, ili više učestvuješ u igri?

Odgovara mi promena i polivalentno igranje. Dosadno je da budem samo na jednoj poziciji, volim da budem u dodiru sa loptom, da što više imam posed – objasnio je Kraso.

Na kraju je upitan i Mrkela da li će biti novih predstavljanja narednih dana, a otkrio je i da će svi mladi igrači ići na prvi deo priprema na Zlatibor.

Tražimo još jednog napadača, golmana i treba očekivati novih dana promocije. Neću o imenima.

Za sada svi igrači mlađi putuju na prvi deo priprema na Zlatiboru, novi trener želi da ih upozna, da vidi sa kakvim kvalitetom raspolažu i ko bi mogao da se uklopi. Posle Zlatibora ćemo videti da li će biti odlazaka i pozajmica – istakao je Mrkela.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter