0
ATP

FOTO: Screenshot/twitter

ALKARAS SPREČIO DEBAKL: Španac preokrenuo protiv 83. tenisera sveta!

Objavljeno: 20.06.23 u 19:20

Preživeo je Karlos prvu prepreku na debiju

Španski teniser, Karlos Alkaras, plasirao se u drugo kolo Kvinsa. Drugi reket sveta je na startu bio bolji od Francuza, Artura Rinderkneša, nakon dva i po sata borbe, po setovima 4:6/7:5/7:6.

Ovo je bio debitantski nastup mladog Španca na turniru u Londonu i tek treći turnir na travnatoj podlozi u karijeri. Nije počelo najbolje za prvog nosioca, pošto je izgubio početni set sa 4:6.

Zaigrao je Alkaras bolje u nastavku meča. Na 5:5 u drugom setu je sjajnim pasing šotom probio Rinderkneša na mreži, oduzeo mu servis i stigao do izjednačenja.

 

 

U trećem setu je viđena velika borba. Francuz je prvi stigao do brejka ali je Karlos odmah uzvratio istom merom. U taj-brejku je teniser iz Mursije pokazao da ima bolje nerve i zasluženo stigao do pobede.

Njega u narednom kolu čeka Čeh, Jiri Lehečka. Podsećamo, ukoliko Alkaras osvoji titulu, vratiće se na prvo mesto ATP liste.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter