0
Košarka

Benjamin Bentil (C) Daron Russel (L) Crvena Zvezda - Mornar, ABA liga Beograd, Srbija, 10.12.2022. Decembar 10. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

AVANTURA PO TURSKOJ JE ZAVRŠENA: Senzacija ABA lige dobila otkaz u Istanbulu!

Objavljeno: 19.06.23 u 18:55

Možda ga put opet nanese na Balkan

Daron Fets Rasel, košarkaš koji je prošlog leta stigao u ekipu Mornara u ABA ligi, brzo je postao senzacija svojim izvanrednim igrama. Utakmice u kojima je postizao preko 30 poena postale su uobičajene za njega, a čak je i oborio rekord lige.

Rasel je u oktobru prošle godine zauvek upisao svoje ime u istoriju ABA lige. Na meču protiv Zadra, postigao je neverovatnih 47 poena, sa indeksom od čak 48. Ovo nije bila jedina „luda“ partija ovog talentovanog košarkaša, jer je već u prvom kolu protiv Igokee ostvario 41 poen. Njegove impresivne igre privukle su pažnju mnogih evropskih ekipa, a on je na kraju potpisao ugovor s Galatasarajem do kraja sezone, sa opcijom produžetka.

Međutim, kako se sezona bliži kraju, Rasel je obavešten da neće ostati u Turskoj i da bi trebalo da potraži novu sredinu za nastavak svoje karijere. Ovo otvara mogućnost da se ponovo vrati u ABA ligu, gde je za nekoliko meseci postao prava legenda.

Rasel je svojim talentom, nezaustavljivim poenima i rekordima osvojio srca navijača i pokazao svoj potencijal. Njegove igre su bile impresivne i privukle su pažnju celog košarkaškog sveta. Sada je pred njim nova faza u karijeri, u kojoj će tražiti novu sredinu u kojoj će moći da nastavi svoj uspon ka vrhu. ABA liga bi mogla biti jedna od mogućnosti za ovog talentovanog košarkaša koji je za tako kratko vreme ostavio neizbrisiv trag u ovom regionalnom takmičenju.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter