0
ATP

FOTO: twitter/@QueensTennis

ALKARAS GOVORIO O VIMBLDONU: „On ima najveće šanse da dobije Novaka“!

Objavljeno: 19.06.23 u 09:45

Mladi Španac će se ove nedelje takmičiti na Kvinsu

Španski teniser i drugi reket sveta, Karlos Alkaras, pokušaće ove nedelje da osvoji svoju prvu titulu na travi na turniru u Kvinsu. Ukoliko u tome uspe, teniser iz Mursije će se vratiti na čelo ATP liste, pošto bi prestigao Novaka Đokovića, koji mu sada beži 420 bodova.

Alkaras je na konferenciji za medije govorio o predstojećem Vimbldonu, koji je na programu od 3. do 16. jula. On je istakao da Australijanac, Nik Kirjos, ima najbolje šanse da skine sa trona srpskog tenisera.

Kirjos je igrao finale na Vimbldonu i veoma je dobar na travi. Ne kažem da nisam sposoban da pobedim Đokovića, ali imam manje šanse nego na drugim podlogama. Mislim da Kirjos ima više šansi od bilo kog drugog igrača da dobije Novaka.

 

 

Španac je do sada u svojoj mladoj karijeri odigrao samo dva turnira na travnatoj podlozi, oba puta Vimbldon. Za nešto lošije partije u odnosu na beton i šljaku, Alkaras „krivi“ manjak iskustva.

Mislim da sma rekao da mogu da osvojim bilo koji turnir koji igram. Očigledno je na travi to malo komplikovanije jer nemam puno iskustva i u mečevima koje sam igrao malo sam se mučio. Đoković je, zajedno sa Federerom, jedan od njavećih igrača ikada viđenih na travnatom terenu. Tako da će biti jako komplikovano – zaključio je Alkaras.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter