0
Fudbal

FOTO: twitter/@CBF_Futebol

SVI PRIČAJU O OVOM DETALJU: Brazil prvi put u istoriji igrao u crnim dresovima, ovo je razlog!

Objavljeno: 18.06.23 u 12:45

Jasna poruka „Karioka“

Fudbalska reprezentacija Brazila odigrala je sinoć u Barseloni prijateljski meč protiv selekcije Gvineje. Izabranici Ramona Menezesa bili su ubedljivi i na kraju slavili sa 4:1.

Ipak, detalj o kojem su pričali svi inostrani mediji jeste dres u kojem su igrači Brazila izašli na teren. Po prvi put u 109 godina dugoj istoriji, Brazilci nisu igrali u prepoznatljivim žutim ili plavim bojama, već crnim. Razlog je jednostavan, stop rasizmu!

 

 

Činjenica da je rasizam dosta zastupljen u fudbalu a u prethodnih nekoliko godina ovaj problem je sve veći i veći. Krilni napadač Reala, Vinisijus Džunior, često je meta navijača, koji ga vređaju na rasnoj osnovi.

S rasizmom se ne igra pa smo morali protestovati. Igrači su pre utakmice kleknuli, a prvi put u 109 godina dugoj istoriji brazilske reprezentacije obukli su crne dresove – objavio je brazilski savez, koji svoju borbu protiv rasizma planira da nastaviti u utorak na prijateljskoj utakmici protiv Senegala u Lisabonu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter