0
Fudbal

FOTO: Twitter/Fudbalski savez Srbije

SRBIJU OČEKUJE VAŽAN DUEL U RAZGRADU: Evo šta znači pobeda nad Bugarskom!

Objavljeno: 18.06.23 u 09:45

Veliki izazov pred ’orlovima’.

Fudbalska reprezentacija Srbije će u utorak u Razgradu gostovati selekciji Bugarske u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine od 20:45. Izabranici Dragana Stojkovića imaju maksimalan učinak od dve pobede (Litvanija 2:0 i Crna Gora 2:0) i odlično započeli svoj put ka ostvarenju cilja.

Remi Crne Gore i Mađarske u subotu, ostavio je ’Orlove’ na prvoj poziciji Grupe G, tako da će naša selekcija pobedom nad Buagrima završiti junski ciklus kao lideri. Srbija je zadnji put učestvovala na Euru 2000. godine u Holandiji i Belgiji, a da li ćemo nakon 24 godina igrati na ovoj smotri, zavisi od nas samih.

Imaće ‘Orlovi‘ još jedan motiv više da se u Razgradu, ali i do kraja kvalifikacija, bore za pobedu, za maksimalan učinak, jer bi to  moglo da im donese prvi šešir na žrebu za grupe na Evropskom prvenstvu, što je odlična stvar. Na žrebu za EP nema se ne gleda UEFA rang lista, niti bilans iz poslednjih nekoliko godina, već samo učinak u kvalifikacijama. Srbija tu posle dva kola ima maksimalan učinak, a  sa pobedom nad Bugarskom šanse bi joj dodatno porasle.

S obzirom na to da na Euru ima šest grupa, biće pet selekcija u prvom šeširu, jer je jedno mesto, u grupi A, rezervisano za domaćina Nemačku. To znači da nema mnogo prostora za kikseve tokom kvalifikacija, ako se želi što bolji plasman. Ovo  istorijska prilika za Srbiju da prvi put pod tim imenom zaigra na ovom kontinentalnom takmičenju, pa kad joj se već ukazuje šansa, što da se ne izbori i za prvi šešir. Već sada, s rezultatima u Podgorici, Piksijev tim je ispred Mađarske. Pobeda u Razgradu, a onda i trijumf u Beogradu nad Mađarima u septembru otvorili bi put našoj selekciji da se nađe među pet najuspešnijih u kvalifikacijama.

Posle samo tri (nepotpuna) kruga, uz Srbiju sa maksimalnim učinkom su još samo Francuska, Engleska, Škotska, Portugalija i Švajcarska.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter