1
Tenis

FOTO: Twitter/rolandgarros

ALKARAZ OTKRIO RAZLOG POVREDE PROTIV NOVAKA: ’Bio sam pod stresom, nisam se dobro pripremio!’

Objavljeno: 18.06.23 u 10:51

Španac još uvek nije dorastao Noletu.

Nedavno se završio Rolan Garos, a turnir je pripao Novaku Đokoviću savladavši u finalu Kaspera Ruda 3:0, a srpski teniser je osvojio svoj rekordni 23. gren-slem, što ga čini apsolutnim vladarem belog sporta, a takođe se vratio na prvo mesto ATP liste. U polufinalnom meču, koji su svi nazivali ’finale pre finala’ sastali su Đoković i doskorašnji prvi reket sveta, Karlo Alkaraz.

Španac je pružao sjajan otpor sve dok se nije povredio u trećem setu. Nije želeo da se preda bez obzira što nije moga da hoda, pa je uzeo samo dva gema do kraja meča. Alkaraz je rekao se nije dobro pripremio za meč i da je bio pod pritiskom.

– Nisam se dobro pripremio za meč, za ono što me je čekalo. Previše sam bio pod stresom, pod pritiskom. Posle prva dva seta, koja su bila veoma zahtevna, ako se tome još doda i napetost kojoj sam bio izložen, desilo se to što se desilo. – poručio je Španac.

 

0
0

1 Komentara

  1. Odgovorno tvrdim da to nije bilo zbog nekh tremaroskih, iliti psiho propremnih propusta trenera vec se radi o pogresnoj fizickoj pripremi ,u pristupu fizickim pripremama i drzanju forme. DA se radilo o pogresnom psiholoskom ulazu u mec, on bi mnogo pre imao problem. Trema se rasprsi nakon jednog gema do dva, a on je odlicno igrao i tu fazu. To nije problem resiti ali decko mora menjati nesto u strucnom stabu. Jednostavno, ovo je vrlo neprijatn epizoda na startu njegove profi karijere. Usudjujem se reci da se tu radi o misicnom kolapsu usled prevelikog opterecenja misica udova i nezagrejanosti tela za takav shockantan iznenadni napor. Za tako nesto je potrebna duza relaksacija misica nakon zagrejavanja, a tu tzv streching najvise pomaze, narocito nozni. To moze psiholoski da formira dent u njegovoj kaarijeri jer nije lako nositi se sa opterecenjem bojazni da se to uvek iznenada moze desiti. Zato se tu preporucuje da tim najboljih strucnjaka iz te oblasti to istrazi i da preporuke. I jos nesto, mogu reci da je i srecno prosao, moglo se svasta desiti, gotovo tagicnih razmera. Mladi ljudi nekad nisu ni svesni nekih opasnosti. Ima sportista koji nepovratno kolabiraju a obicno se radi o onim koji su prirodno workoholicni i isticu se tom osobinom na terenu da mnogo rade, trce ,doslovno zrtvuju se nepotrebno za celu ekipu. Ima nekoliko igraca u SLS ,jedan u PFC, necu ga pominjati, mora se iskontrolisati, jer i sopstveno telo moze da vas iznenadi ,posebno usled pregrejanog rada misica,pa i preopterecenja srccane funkcije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter