0
ATP

FOTO: Twitter/@LaverCup

NA OVO SE ČEKALO: Federer se oglasio povodom velikog podviga Novaka Đokovića!

Objavljeno: 17.06.23 u 15:50

Švajcarac odao priznanje.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nedavno osvjio Rolan Garos, svoj treći u karijeri, ali ono što je bitnije jeste da mu je ovo bio rekordni 23. gren-slem, što ga čini aspolutnim vladarem belog sporta. Nakon ovog podviga, pljuštale su čestitke na sve strane, a jedan od onih koji su Novaku uputili lepe reči je i Rafael Nadal.

Međutim, nekadašnji prvi reket sveta, Rodžer Federer se nije dugo oglašavao i dobio dosta kritika na svoj račun. Legendarni Švajcarac se ipak oglasio i istakao da je ovo što je Novak uradio zaista neverovatno.

-Ovo što je Novak uradio je neverovatno. Iskreno, to je sjajno za tenis kada se piše istorija ovog sporta. Viđali smo to sa Serenom, Rafom, sa mnom i sada sa Novakom. Sjajno je vreme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač. – naveo je nekada najbolji teniser sveta.

Dodao je da se seća kada  je došao na Tur da je Pit Sampras imao 14. gren-slema I da su svi pomislili da će tako ostati zauvek.

– Sećam se da kada sam došao na Tur, da je Pit Sampras došao do 14. slema. Pomislili smo „ovo će ostati zauvek.“ Zatim sam došao do 15, pa onda stao na 17. Pa smo sva trojica gurali jedan drugog do 20, ne sećam se ko je prvi došao do te brojke. Pa je Rafa došao do 22, a sada Novak do 23 i deluje da će nastaviti i dalje, što je sjajno. A zaboravljamo, on nije više tako mlad. Želim mu sve najbolje. – poručio je Federer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter