0
Košarka

Vasilije Micic (R) and Yam Madar during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Anadolu Efes Istanbul v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Sinan Erdem Sports Hall on March 16, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Starsport.rs ©)

MICIĆ DOMINIRAO I DONEO TITULU EFESU: Srbin prelomio meč, Ataman se trofejom oprostio od kluba!

Objavljeno: 17.06.23 u 20:52

Zasluženo su slavili.

Ekipa Anadolu Efesa je na krilima srpskog reprezentativca Vasilija Micića pobedila Karšijaku rezultatom 83:74 i tako ostvarila treći trijumf u seriji koji im je doneo titulu šampiona Turske.

Iako su bili oslabljeni neigranjem Klajburna, Danstona i Žižića, tim Ergina Atamana, uspeo je da dođe do 16. titule šampiona Turske. Podsećamo, možda i finale pre finala gledali smo u polufinalu, kada je Efes izbacio Fenerbahče.

Treba napomenuti da je Micić završio utakmicu sa 29 poena i 7 asistencija. Srbin je najzaslužniji za ovu pobedu, a utakmicu je prelomio pri rezultatu 71:71, kada je prvo pogodio daleku trojku, a zatim je bio siguran i sa linije slobodnih bacanja.

Istakli su se još Larkin sa 15 i Bobua sa 11 poena. U ekipi domaćina, Braun je ubacio 21, a Mekalum 18 poena i 11 asistencija.

Bila je ovo oproštajna titula za trenera Ergina Atamana, koji će naredne godine voditi ekipu Panatinaikosa. Sada nas zasigurno očekuju velike promene u ekipi Efesa, ali i u Panatinaikosu, koji će turski trener preuzeti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter