0
Košarka

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 09: Head Marina Maljkovic of Serbia reacts during the FIBA Women's Olympic Qualifying Tournament 2020 Group B match between Serbia and Mozambique at Aleksandar Nikolic Hall on February 9, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

MARINA MALJKOVIĆ NAKON UBEDLJIVE POBEDE NAD SLOVAČKOM: ’Mnogo grešaka u odbrani i napadu!’

Objavljeno: 17.06.23 u 15:20

Selektorka nezadovoljna.

Košarkašice Srbije su nastavile da krče put ka odbrani evropskog zlata i u drugom kolu Evropskog prvenstva savladale Slovačku ubedljivim rezultatom 90:52. Ovo je druga pobeda naše selekcije, pošto su u prvom kolu pobedile Tursku 71:63. Ostala je još jedna prepreka u grupnoj fazi, a to Mađarka, a meč je na programu u nedelju od 15 časova.

Nakon utakmice, selektorka Srbije, Marina Maljković bila vidno nezadovoljna i pored ubedljive pobede. Ona je istakla da je bilo pozitivnih stvarali, ali i da su mnogo grešile u odbrani i napadu.

– Bilo je pozitivnih stvari, ali bilo je mnogo, mnogo grešaka, u odbrani i u napadu. To je nešto što mora da se ispravi već za narednu utakmicu. U subotu imamo trening u terminu utakmice protiv Mađarske. Moramo da se dogovorimo između sebe. I u napadu i u odbrani je bilo grešaka, i promašenih zicera i promašenih šuteva, i loše zagrađivanje. Baš je bilo dosta, dosta grešaka. To mora da se ispravi. I to je to. Tačka. – navodi ona.

Dotakla se i naredne utakmice sa Mađarskom.

– Da bi se dobila ta utakmica, sve ovo definitivno mora da se ispravi. Mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro. Okej, izgubile su sada od Turske u poslednjim sekundama, ali sve što su pokazale do sad je stvarno dobro. Sa ovom igrom kao protiv Slovačke, nemamo šta da tražimo. – zaključila je Maljković.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter