0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL U BEOGRADU: Evropski kup na Adi Ciganliji!

Objavljeno: 16.06.23 u 12:20

Takmičenje na otvorenim beogradskim vodama!

Ove subote 17.06.2023. godine Ada Ciganlija će pored domaćih sportista, ugostiti takmičare iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Danske, Velike Britanije, Grčke, Severne Makedonije, Nemačke, Izraela, Francuske i Slovenije u muškoj i ženskoj konkurenciji u okviru Evropskog kupa u plivanju na otvorenim vodama.

Trke na 10 kilometara u srpskoj prestonici predstavljaju poslednju priliku za sportiste koji se takmiče na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima ovog leta da provere svoju formu sa protivnicima visoke klase pre nego što idu u Japan sledećeg meseca.

Početak trke predviđen je za 09:30 časova kod sudijskog tornja na Adi Ciganliji.

U muškoj konkurenciji među prijavljenim takmičarima izdvajaju se osvajač srebrne medalje na poslednjim Olimpijskim igrama u ovoj disciplini, Kristof Razovski iz Mađarske, kao i njegov reprezentativni kolega i svetski juniorski šampion iz 2022. godine Dejvid Betlem i višestruki osvajač medalja na ovim takmičenjima Dario Verani kao predstavnik Italije.

Kada je reč o ženskoj konkurenciji važno je istaći učešće aktuelne svetske juniorske šampionke na otvorenim vodama Betina Fabijan, reprezentativke Mađarske, kao i svetske i evropske šampionke u seniorskoj kategoriji Lea Boj iz Nemačke. NJima će se u trci takođe pridružiti osvajačica medalja na svetskim prvenstvima Eva Fabijan iz Izraela i francuska takmičarka Lara Grangeon.

Republiku Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati Tamaš Farkaš i Nikola Simić u muškoj konkurenciji, dok će u kategoriji dama našu državu predstavljati Maša Cvetković i Reka Varga.

Rezultati se mogu pratiti putem zvanične prezentacije Evropske federacije vodenih sportova  (https://www.len.eu/disciplines/open-water/open-water-cup/)

Pozivamo sve ljubitelje sporta da nam se pridruže na Adi Ciganliji i da zajedno podržimo naše reprezentativce i uživamo u ovom velikom sportskom događaju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter