0
Domaći fudbal

Luka Stojanovic during the Mozzart Super Liga 2022/2023 Pplay Off match between Cukaricki and Novi Pazar at stadium Cukaricki on May 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

STOJANOVIĆ PRODUŽIO UGOVOR SA ČUKARIČKIM: „Drago mi je da igram Evropu, napravili smo istorijski uspeh!“

Objavljeno: 16.06.23 u 19:22

„Ovo je viši nivo i za mene lično.“

Čukarički je u četvrtak uveče počeo sa pripremama za novu sezonu, a u klub je stiglo i prvo pojačanje, iz Portugala je došao štoper Nemanja Ćalasan. Uprava kluba sa Banovog brda radi na produžetku ugovora sa najiskusnijim pojedincima, pa je u petak dogovorena saradnja sa Lukom Stojanovićem.

– Potpisao sam novi ugovor sa Čukaričkim, na dve godine. Brzo smo se dogovorili, nije bilo nikakvih prepreka da se saradnja nastavi. Imam izuzetnu relaciju sa direktorom Matijaševićem, od prvog dana boravka na Banovom brdu, sad se već osećam kao dete ovog kluba, drago mi je da branim boje Čukaričkog i da igram Evropu sa ovim klubom – kazao je na početku razgovora Luka Stojanović, koji je potom nastavio:

– Imao sam u januaru dogovor sa upravom kluba na pola godine, da dođem i da pomognem ekipi. Svojim iskustvom, da zaigram na pojedinim težim utakmicama. Sve je prošlo u najboljem mogućem redu, ekipa se podigla, napravili smo istorijski uspeh obezbeđivanjem mesta koje garanruje plasman u grupnu fazu, da li Lige Evrope ili Lige konferencije.

Stojanović se u Čukarički vratio posle dve sezone u inostranstvu, jednu je proveo u MLS ligi u Čikago fajeru, drugu u Saudijskoj Arabiji u Al Hazemu.

– Imao sam i sada neke ponude iz inostranstva, pa i one konkretne, sa Kipra, iz Azije, konkretno Saudijske Arabije i Emirata. Siguran sam da je Čukarički najboja opcija, i za mene i za moju porodicu. Uživamo u Beogradu i rastemo uz ovaj klub.

Istakao je Stojanović da je Čukarički, između njegovo boravka u SAD i Saudijskoj Arabiji kao klub dodatno napredovao.

– Ovo je viši nivo i za mene lično. Igrao sam jednom u grupnoj fazi Lige Evrope, tada sa kiparskim Apolonom, rivali su nam bili Cirih, Menhengladbah i Viljareal, uzeli smo pet bodova i završili na poslednjem mestu u izuzetnoj konkurenciji. Ipak, sada ću to ostvariti u svom gradu, u svom klubu, sigurno će to biti momenti koje ću pamtiti čitav život. Odmerićemo se sa najboljim evropskim ekipama, videćemo gde nam je mesto, a potrudićemo se i da sakupimo što više bodova. Srpska Super liga je očigledno napredovala, pet ekipa ide u Evropu, tri u grupnu fazu, a Čukarički je taj teret uspeo da iznese. Pohvalio bih starije i iskusnije igrače koji su tu duže vreme, ali i one mlađe, naravno i strance. Svi zajedno smo zaslužni za ovaj uspeh, drago mi je da sam deo ove ekipe – kazao je Stojanović, koji je potom dodao:

Marko Docic (L) and Luka Stojanovic during the Mozzart Super Liga 2022/2023 Pplay Off match between Cukaricki and Novi Pazar at stadium Cukaricki on May 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Sada je već normalno da igrači iz Čukaričkog odlaze u velike evropske i svetske klubove. I ja sam imao transfer u MLS ligu, u koju je potom otišlo još dva prvotimca iz našeg kluba. Taj trend će sigurno biti nastavljen, čak mislim da uz predan rad predsednika Obradovića, direktora Matijaševića i Grkinića, svih ostalih ljudi koji su uz nas, lestvica može da bude i dodatno podignuta.

Za polusezonu na Banovom brdu imao je fantastičan učinak, za samo 233 minuta na terenu u Super ligi postigao je pet golova.

– Svakom igraču je teško kad u klub dođe posle priprema, pa je tako bilo i meni, bez obzira što znam kako je u Čukaričkom. Jednostavno, i ja sam se polako uklapao u ekipu, tako da smatram da sam sve minute koje sam dobio iskoristio na najbolji mogući način, pre svega za dobrobit ekipe. Bilo je i izuzetno bitnih golova, ali i onih sa kojima smo „zatvarali“ utakmice. Nadam se da ću imati još više prilike da igram kad prođem kompletne pripreme sa ekipom. Svako od nas, pa i ja, moram da nastavim da se dokazujem. Niko nema zagarantovano mesto, zdrava konkurencija je osnov uspeha.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević napomenuo je da su ciljevi ekipe da ponovo izbori plasman u Evropu, a da se na međunarodnoj sceni pokaže u što boljem svetlu.

– Već je direktor Matijašević napomenuo koji su ciljevi ekipe, slažem se sa njim. Naravno, mi ćemo uvek težiti nečemu još boljem, truditi se da budemo što bolje plasirani. Pred nama je i osam utakmica u Evropi, a moražemo da zadržimo intenzitet i u Super ligi i Kupu Srbije, neće uopšte biti lako. Pred nama je veliki izazov, treba nam dodatna snaga, volja i želja da sve izvučemo na najbolji mogući način.

Prilikom jednog ranijeg intervju Luka Stojanović je rekao da će njegova deca trenirati fudbal u Čukaričkom.

– Dečaci su sada već porasli, stariji Matija puni sedam godina, mlađi Uroš je još mali, ali brzo će doći njihovo vreme da treniraju. Najpre verovatno u nekoj školi fudbala, pa u Čukaričkom, ako budu dovoljno dobri – nasmejao se na kraju razgovora Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter