1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

STATISTIKA NE LAŽE: Partizan je dominirao protiv Zvezde u oba meča finalne serije!

Objavljeno: 16.06.23 u 00:53

Nalaze se blizu titule.

Košarkaši Partizana Mozzartbet savladali su ekipu Crvene zvezde Meridianbet i u drugoj utakmici finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige rezultatom 87:78. Crno-beli su imali prednost tokom većeg dela utakmice, kao i u meču koji je odigran u utorak, a deluje da su uspešno iskontrolisali sve nalete crveno-belih.

Koliko je Partizan u svojim rukama držao dosadašnji tok finalne serije, govori i podatak da su izabranici najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića imali vođstvo čak 71 minut i 57 sekundi, od maksimalnih 80 minuta koliko se igralo.

Sa druge strane, ekipa Duška Ivanovića, imala je prednost svega 3 minuta i 13 sekundi u oba meča, dok je nerešeno bilo 4 minuta i 50 sekundi.

Kada bi sve to pretvorili u procente, aktuelni šampion regionalnog takmičenja je imao vođstvo oko 4% od ukupnog vremena, dok je čak u 96% situacija vodio Partizan ili je bilo nerešeno.

Sve u svemu, ovi podaci ne moraju imati nikakav značaj, obzirom da se na kraju gleda samo konačan rezultat serije. Crno-beli vode sa 2:0, ali da bi osvojili ABA ligu, potreban im je još jedan trijumf, dok sada sledi meč u dvorani Aleksandar Nikolić, gde je Crvena zvezda domaćin.

20
1

1 Komentara

  1. Kako smo ih rasformirali bakardi… Taman sad da ih dobijemo u njihovom Pionirčiću i da slavimo titulu na Kalemegdanu!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter