0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SADA I ZVANIČNO: Mladi reprezentativac Srbije napustio ‘Krov’, Nemačka je naredna destinacija!

Objavljeno: 16.06.23 u 13:58

Novi izazov u karijeri defanzivnog veziste!

Marko Ivezić nije više igrač Fudbalskog kluba Voždovac, on će karijeru nastaviti u Nemačkoj.

Danas je ozvaničen transfer doskorašnjeg kapitena Zmajeva u redove nemačkog kluba Holštajn Kil.

Mladi reprezentativac Srbije na Krov je stigao 2019. godine i od tada je u dresu tima iz Zaplanjske upisao 71 nastup, postao jedan od najstandardnijih igrača i kapiten ekipe.

Sportski direktor kluba sa Dušanovca, gospodin Bojan Leontijević, nije krio zadovoljstvo zbog uspešno obavljenog posla sa nemačkim klubom.

-Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspeli da realizujemo transfer Marka Ivezića. Momka koji je ponikao u našoj omladinskoj školi, debitovao za prvi tim i postao kapiten ekipe, bio omladinski i seniorski reprezentativac svoje zemlje. Odlazi u jako takmičenje, dobar klub, sredinu u kojoj će sigurno dodatno napredovati i koja će mu pomoći da na pravi način razvija svoju karijeru – rekao je gospodin Leontijević dodao:

-Marko je primer svim mladim igračima, posebno iz naše akademije, postavio je standard, pokazao put kojim će, verujem, poći sve više igrača iz naše omladinske škole.

Doskorašnji fudbaler i prvi među jednakima u timu Zmajeva otkrio je svoje impresije nakon transfera.

-Malo su mi pomešana osećanja. Došao sam kao dečak sa velikim snovima, u međuvremenu sam odrastao i vreme je za odlazak. Srećan sam što idem dalje, penjem se jedan stepenik više u svojoj karijeri, ali svestan sam i da nije lako krenuti ispočetka u nekoj novoj sredini u inostranstvu. Međutim, to je ono što sam želeo i radujem se novom izazovu. Obišao sam klub, terene, grad, sve izgleda odlično i jedva čekam da krene pripremni period – rekao je Ivezić.

Dvadesetjednogodišnji fudbaler debitovao je za tim iz Zaplanjske pre nešto više od dve godine i za to vreme svojim igrama je privukao pažnju fudbalske javnosti i ušao u srca svih kojima je drag klub iz Braže Jerković.

-Sećam se vrlo dobro početaka u Voždovcu. Bio sam srećan i oduševljen dolaskom u omladinsku školu Zmajeva. Kasnije priključivanje prvom timu je bilo još bolje. Stariji igrači su me dobro prihvatili, prepoznali su tada moj trud i rad. Svi u klubu su verovali u mene od samog početka i ovim putem im se puno zahvaljujem i nadam se da sam opravdao poverenje – rekao je novi fudbaler Holštajn Kila i dodao:

-Dve i po godine provedene u prvom timu bile su nezaboravne. Upoznao sam mnogo dobrih ljudi, od kojih su mi neki postali prijatelji za ceo život, sećaću se svih njih i zajedno provedenih trenutaka. Isto tako, datih golova, pobeda, sjajne atmosfere kada smo se borili za Evropu, prošle sezone kada smo bili najmlađi ali odlučni i uporni da ostvarimo svoje ciljeve.

Voždov vojnik je pretežno igrao u veznom redu gde su bili vidljivi njegovi tehnički kvaliteti, ali je po potrebi umeo znalački da odigra i u defanzivnoj liniji gde je do izražaja dolazio njegov borbeni duh.

-Uvek sam davao 100 odsto svojih mogućnosti što mi je uz dobre igare donelo i ulogu kapitena, što mi je značilo jer je prepoznat moj doprinos ali i vera da mogu da predvodim ekipu. Zahvalio bih se i prethodnom kapitenu Stefanu Hajdinu od koga sam mnogo naučio, kako na terenu tako i liderskih osobina van terena. Sve što radim radim sa maksimalnom dozom posvećenosti, tako ću nastaviti i u novom klubu. Daću sve od sebe da opravdam svoje prezime i lepo predstavim bivši klub i okruženje odakle dolazim – poručio je Marko Ivezić.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter