0
Evroliga

BELGRADE, SERBIA - JULY 04: Achille Polonara of Italy celebrates by cutting the net after winning the FIBA Basketball Olympic Qualifying Tournament Final match between Serbia and Italy at Aleksandar Nikolic Hall on July 04, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

ŽALGIRIS SE ZAHVALIO POLONARI: Da li je ovo šansa za Zvezdu?

Objavljeno: 15.06.23 u 13:50

Polonara je i zvanično slobodan igrač

Italijanski košarkaš, Akile Polonara, nije više član Žalgirisa. Ovu vest potvrdio je i litvanski klub, koji se krilnom centru zahvalio na saradnji putem svog tviter profila.

Polonara je došao u Žalgiris u januaru, nakon što mu je transfer u Crvenu zvezdu propao zbog zabrane registracije novih igrača, koju je Evroliga uručila srpskom timu. Tada je postojala obostrana želja, što je nedavno potvrdio i reprezentativac Italije.

 

 

– Bilo je veoma veliko interesovanje Zvezde. Sa moje strane, ja sam uzeo to u obzir i zbog toga što sam već radio sa Ivanovićem u Baskoniji i bilo mi je jako dobro s njim. On je trener sa kojim sam imao najbolju sezonu u karijeri. Ulio mi je samopouzdanje. Postojalo je veliko interesovanje obe strane. Ali kada se desilo to sa Kampacom, kada je Zvezda dobila zabranu registracije, sve se završilo. Ali da, bilo je veoma blizu  -rekao je Polonara.

On je na 20 utakmica u Litvaniji beležio 5 poena, 5 skoka i 1 asistenciju i osvojio državni Kup i prvenstvo. Pre Žalgirisa, Akile je branio boje: Efesa, Fenerbahčea, Baskonije, Dinamo Sasarija, Ređine i Vareze.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter