0
Atletika

FOTO: Ivica Veselinov

ZAHVALJUJUĆI DONACIJI OTP BANKE MALI IĐOŠ DOBIO NAJMODERNIJU TRENAŽNU SALU: Adriana Vilagoš od sada vežba u rodnom mestu! (FOTO)

Objavljeno: 15.06.23 u 11:15

Sjajan gest sponzora!

Adriana Vilagoš, naša najuspešnija bacačica koplja, zahvaljujući donaciji OTP banke Srbija od sada će moći da vežba u svom rodnom mestu, Malom Iđošu. OTP banka obezbedila je sredstva za izgradnju najsavremenije trenažne sale u kojoj su ispunjeni svi uslovi za pripreme srpskih sportista. Vilagoš je jedna od najvećih nada srpske i svetske atletike, a iako još uvek juniorka, trenutna je vicešampionka Evrope za seniore u bacanju koplja, kao i svetska juniorska prvakinja u istoj disciplini.

FOTO: Ivica Veselinov

 

Vilagoš je do sada oborila više svetskih rekorda i to u svim mlađim kategorijama u kojima se takmičila. Samo tokom prošle godine, osim pomenute vicešampionske titule u seniorskoj konkurenciji na evropskom prvenstvu, osvojila je i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama, ali i odbranila titulu svetske prvakinje u juniorskoj kategoriji. Sa željom da našim talentima omogući da se pripremaju u najboljim uslovima, ali i u sredinama iz kojih potiču OTP banka Srbija odazvala se pozivu Olimpijskog komiteta Srbije i Srpskog atletskog saveza da pomogne da se u Malom Iđošu izgradi sala u kojoj će Vilagoš moći da se priprema za naredna takmičenja.

“Želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije, Srpskom atletskom savezu i OTP banci što su napravili ovu teretanu. Mnogo mi znači što sada u svom rodnom mestu imam vrhunske uslove za trening, koji su možda isti kao i oni koje imaju sportisti u velikim gradovima”, izjavila je Adriana Vilagoš.

Predrag Mihajlović, CEO i predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija prilikom otvaranja trenažne sale podsetio je da je ovo čak šesti uzastopni olimpijski ciklus od kako je OTP zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije i istakao da će banka uvek sa ponosom podržati afirmaciju sporta, naročito među mladima.

“Ova donacija najbolje odražava zajedničku želju nas i naših partnera iz Olimpijskog komiteta Srbije da sport približimo svima, kao i da omogućimo da se i u malim sredinama stvore atmosfera i uslovi koji će iznedriti još šampiona kao što je Adriana. Sigurni smo da će nova sala doprineti tome da njena forma ostane na svetskom nivou. Sa nestrpljenjem pratimo sva Adrianina takmičenja i želimo joj još puno uspeha, medalja i oborenih rekorda. Zahvalio bih se i Olimpijskom komitetu Srbije što baš nas prepoznaju kao partnera za ovakve inicijative i nadamo se da je naša podrška tokom ovih godina barem malo uticala da i mi budemo deo najsjajnijih trenutaka srpskog sporta”, rekao je Mihajlović.

OTP banka Srbija među prvim je bankama koje su počele sistemski da podržavaju sport u Srbiji, a u prilog tome govori i podatak da partnerstvo sa Olimpijskim komitetom Srbije predstavlja najduže sponzorstvo u kontinuitetu u istoriji sporta u Srbiji i traje više od 20 godina.

“Adriana Vilagoš je vrhunska sportistkinja čiji je talenat Olimpijski komitet Srbije prepoznao i, u skladu sa time, počeo da finansira njene programe pre 4 godine. U želji da se Adriani omoguće najbolji mogući uslovi za trening i pripreme u Malom Iđošu, njenom rodnom mestu, Olimpijski komitet Srbije i Srpski atletski savez su izgradili teretanu koja je opremljena najmodernijim spravama. Ovaj projekat ne bismo mogli da sprovedemo bez podrške OTP banke koja je donirala sredstva kako bi pomogla izgradnju i opremanje ove teretane, i tako još jednom potvrdila da je ona naš pravi strateški partner u razvoju sporta u Srbiji”, istakao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Donacija zahvaljujući kojoj je izgrađena sala u Malom Iđošu samo je jedna od aktivnosti OTP banke tokom protekle dve i po decenije koliko dugo je ova banka i zvanična banka Olimpijskog tima Srbije.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter