0
Evroliga

Filip Petrusev (L) Luca Vildoza (C) and Nemanja Nedovic during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and KK Split at Aleksandar Nikolic hall on April 17, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU: Iskusni Italijan je slobodan igrač, sada je na redu uprava srpskog šampiona!

Objavljeno: 15.06.23 u 20:11

Verovatno će opet pokušati da ga dovedu

Italijanski košarkaš Ahile Polonara (31) neće produžiti saradnju sa litvanskim klubom Žalgirisom nakon šestomesečnog boravka u Kaunasu, prema najnovijim informacijama. Polonara je prethodnu sezonu započeo kao član Andolu Efesa, ali zbog nedovoljne minutaže odlučio je da potraži novu sredinu.

Iako je Crvena zvezda izrazila interesovanje za njegovo angažovanje, Polonara se na kraju odlučio za Žalgiris. Međutim, nakon šest meseci saradnje sa litvanskim timom, Italijan će nastaviti svoju karijeru negde drugde.

Tokom protekle sezone, kombinujući nastupe za Efes i Žalgiris u Evroligi, Polonara je prosečno ostvarivao 4,6 poena i 4,2 skoka po utakmici, uz 18 minuta provedenih na terenu.

Odluka o raskidu saradnje između Polonare i Žalgirisa dolazi kao iznenađenje za mnoge ljubitelje košarke, s obzirom na njegov talenat i iskustvo. Italijanski igrač ima priliku da istraži nove opcije i pridruži se drugom klubu u narednoj sezoni.

Iako su detalji o daljoj karijeri Polonare još uvek nepoznati, očekuje se da će njegov talenat i sposobnosti privući interesovanje drugih evropskih klubova.

Igranje ovde je nešto zaista prelepo, fantastično, i zaista se osećam sjajno. Nije mi bilo lako da počnem ovde u Kaunasu, jer mi je to bila prva sezona u karijeri u kojoj sam promenio dva kluba. Ali polako sam se uhodao ovde i sada se osećam odlično. Dodao bih da je ovde pasiaj za košarkom velika, ogromna. Žalgiris je religija u Kaunasu, zaista je divno ovde – rekao je Polonara za „Eurohoops“ tokom završnog turnira Evrolige u ovom gradu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter