0
Košarka

FOTO: Twitter/Košarkaški savez Srbije

ODLIČAN START NAŠIH KOŠARKAŠICA: Srbija pobedom započela odbranu zlata na EP!

Objavljeno: 15.06.23 u 17:20

Prva prepeka je prevaziđena.

Košarkašice Srbije su savladale Tursku rezultatom 71:63 u prvom meču Evropskog prvenstva u Izarealu i Sloveniji i time odlično započele odbranu zlata. Imale su peh naše košarkašice pred sam početak meča, pošto je ostala bez Kristine Crvendakić jedne od najboljih košarkašica u našim redovima, koja je zbog smrtnog slučaja propustila ovaj duel, ali će biti spremna za nastavak turnira.

Turska je dobro počela meč, napravila je serije poena i imala je vođstvo tokom većeg dela prve deonice. Međutim, Srbija je pokazala zašto je aktuelni prvak Evrope i serijom od 5:0 se kompletno vratila u meč, a potom i preokrenula. Okrenule su naše rezultat, kada su Turkinje pogodile trojku u poslednjoj sekundi trojku kojom je otišla u prednost.

To nije omelo Srbiju, koja je krenula još bolje u drugoj deonici.  Pred kraj poluvremena su otišle na čak šest poena prednosti – 36:30, što je bila i prva osetnija prednost za naše devojke. U istom ritmu su Srpkinje nastavile i drugo poluvreme, Saša Čađo je trojkom otvorila ovaj deo igre, kada je Turska uspela da izjednači. Odmah je usledila nova serija naših igračica od 6:0, ali je prednost ovoga puta rasla i do osam poena.

Na kraju je Turska smanjima na 58:52 i to je bio rezultat kojim se ušlo u poslednjih 10 minuta. Nekako su protivnice uspele da se probude u poslednjih 10 minuta, zapretile su Srbiji opasno, prepolovile prednost u potpunosti i u nekoliko navrata su pretili da se spuste na samo dva poena. To im nije pošlo za rukom, a naše košarkašice su kaznila to i došle do pobede, prve na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Najbolja u našim redovima bila je Ivon Anderson sa 17 poena, a dvocifrene su bile i Jovana Nogić sa 11 poena, kao i Maša Janković sa 10. Kod Turkinja su se najviše istakle Tijara NekKuan sa 12 poena, a po 10 su dodali Alperi Onar i Sevgi Uzun.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter