0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ODLAZAK KAPITENA I HEROJA TSC-a: Nenad Filipović se oprostio od kluba iz Bačke Topole! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.23 u 13:00

Fantastični čuvar mreže je slobodan u izboru nove sredine!

Dugogodišnji golman TSC-a, Nenad Filipovića, oprostio se od voljenog kluba putem društvenih mreža. Klub iz Bačke Topole je tako ostao i bez poslednjeg člana zlatne generacije, koja je 2019. uvela klub u elitni rang takmičenja.

Filipović, neretko heroj sastava sa severa Srbije, odlazi sa ‘TSC Arene‘ posle 142 nastupa i čak 55 utakmica bez primljenog gola. Impresivna stastika, rezultati i golmanske bravure zauvek će ostati upisani u istoriju kluba iz Bačke Topole.

FOTO: STARSPORT

 

Posle pet sezona i dugih razgovora sa upravom kluba, obe strane su odlučile da je pravi trenutak za rastanak. Filipović je mesto u startnoj postavi tokom prethodne sezone nesebično ustupio ‘vunderkindu’, Vanji Iliću, koji će čuvati mrežu TSC-a na evropskoj i domaćoj sceni u predstojećoj takmičarskoj godini.

Prema saznanjima HotSporta, mnoštvo klubova u našoj zemlji zainteresovano je Filipovićeve usluge. Dubok trag ostavio je golman u nacionalnom prvenstvu Srbije, te ne čudi što ga u narednim danima očekuju slatke muke u odabiru nove, najbolje sredine za njega i porodicu.

Nenad se na dirljiv i emotivan način oprostio od voljenog kluba putem društvenih mreža.

-Svaki početak ima svoj kraj i svaki kraj novi početak. Došao je kraj posle pet godina i preko 140 odigranih utakmica za TSC i vreme za neki novi početak. Ne živim u prošlosti, ali sigurno da ću se uvek sa osmehom sećati prelepog perioda provedenog u klubu koji mi je doneo toliko radosti i sreće. Čast i privilegija je bila braniti za TSC, a da ne pričam o ponosu da kao kapiten vodim ekipu na terenu i van njega. Veliku zahvalnost dugujem svima u klubu, kako ljudima koji vode klub, tako i trenerima, igračima i svom pomoćnom osoblju koji su zamene bili tu u svako doba dana i noći. U mom srcu zauvek ostaje jedan čovek koji me je doveo u TSC i na čijim temeljima je danas klub tu gde jeste – pokojni Zoltan Sabo. Voli vas vaša Mašina i znajte da sam uvek tu negde ut vas sa zvučnikom i pesmom – napisao je Filipović na svom Instagram nalogu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nenad Filipovic (@fipa_nenad)

Filipović je tokom karijere sa velikim uspehom branio boje Rada, Bečeja, Banata iz Zrenjanina, Videotona, MTK iz Budimpešte, Teleoptika, Etara, niškog Radničkog i Mačve iz Šapca. Rođeni Užičanin ima 36 godina, ali kvalitetnim nastupima i maestralnim intervencijama pokazao je da je spreman za barem još nekoliko sezona na najvišem nivou.

23
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter