0
Košarka

Marina Maljkovic Srbija - Hrvatska zene kvalifikacije za Eurobasket 2023 Beograd, Srbija, 9.2.2023. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MALJKOVIĆ NAKON TRIJUMFA NAD TURSKOM: ’Važna pobeda i lekcija naučena što se tiče prvih utakmica!’

Objavljeno: 15.06.23 u 17:45

Dobar start.

Košarakšice Srbije savladale su na startu Evropskog prvenstva Tursku rezultatom 71:63 i tako pobedom započele odbranu zlata. Naredni susret izabranice Marine Maljković igraju protiv Slovačke sutra od 20:45. Nakon meča, selektorka naše selekcija je rekla da je ovo dosta važna pobeda.

-Dosta važna pobeda i ono što me raduje je da smo hteli da pokažemo da je lekcija naučena što se tiče prvih utakmica i tih šokova… Svih 11 igračica su pokazale šta mogu kada rade zajedno i ako jedna samo ne igra kako terba mi smo loši i to je bilo odlučujuće danas. – započela je.

Dotakla se i utakmice protiv Slovačke I istakla da je visoka ekipa sa dosta dobrih šutera I promenama u odbrani.

-Slovačka je visoka ekipa sa dosta dobrih šutera i promenama odbrane pa očekujemo dosta zone i presinga preko celog terena. Da su loše izgubile bi 30 razlike od Mađarske, a to je bila egal utakmica. Svaka će utakmica biti teška i samo ako imamo ovaj pristup posebno sada kada nas je 11. – navela je.

Mnogi smatra je ovo bila ključna pobeda i da je će sada biti lakše, međutim, Marina ne misli tako.

-Ništa nije lakše. Zašto? Evo, pobeda jeste važna jer se čini da nismo naučili lekciju i posle svetskog nam je to i bilo najteže da opet gubimo prvu utakmicu gde je ekipa nešto bolja od tebe ovako slična situacija. jeste bitna pobeda sa te strane, a nama ništa ne može da bude lakše jer ako ne zapnemo svi ni na jednoj utakmici neće biti dobro. – kazala je selektorka.

Na kraju je dodala da svi moraju da vuku i da postoji energija kod svih.

-Sve moraju da vuku, nisam ja baš primetila da je ona bila bitna toliko koliko vi kažete jer je pravila dosta grešaka. U svakom slučaju energija kod svih i one to znaju, pametna su deca u pitanju i znaju sve. Ne mogu da vam kažem šta je u pitanju, moramo da budemo pametni i dela su dela, to je sve što treba u svakoj utakmici. – zaključila je Maljković.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter