0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

UKRAJINAC TRAŽI ZABRANU UČEŠĆA ZA RUSKE I BELORUSKE SPORTISTE NA SVIM TAKMIČENJIMA: ‘Nema šanse da ću se više rukovati sa nekim Rusom!’ (FOTO)

Objavljeno: 14.06.23 u 21:50

Fudbaler Arsenala ponovo meša sport i politiku!

Neretko se od početka ruske intervencije u Ukrajini mogu videti izjave sportista iz te zemlje, koji mešaju političku situaciju u sport. Još jedan takav primer stiže iz Londona, od strane fudbalera Arsenala – Oleksandra Zinčenka.

As vicešampiona Engleske zahteva da se svim ruskim i beloruskim sportistima zabrani učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima.

-Nema šanse da ću se više rukovati sa nekim Rusom. Moram da budem iskren, nikada neću prihvatiti njihovu reakciju. Možete da kažete da oni ne rade ništa protiv nas, ili tako nešto. Ali da, oni su saučesnici. Kako? Zato što ne reaguju. Ako niko ne želi da priča jer se plaši, onda mi je žao – poručio je Zinčeko i dodao:

-Izvinite. Nemojte nas nikada više zvati braćom kao što ste to činili u prošlosti. Nikad više – istakao je reprezentativac Ukrajine. 

 

2
24

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter