0
Košarka

FOTO: KSS/Nebojsa Parausic

SRBIJA ZAPOČINJE MISIJU ODBRANE EVROPSKOG TRONA: Prvi rival košarkašica selekcija Turske – evo kada možete gledati meč!

Objavljeno: 14.06.23 u 14:36

„Dobro smo radile u ovih mesec dana i spremne smo stigle u Sloveniju.“

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 15.00 časova započinje odbranu šampionskog trofeja na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i Izraelu. Protivnik Srbije u ljubljanskoj dvorani Stožice biće reprezentacija Turske.

– Dobro smo radile u ovih mesec dana i spremne smo stigle u Sloveniju. U odnosu na prošlo leto kada smo se pripremale četiri meseca za Svetsko prvenstvo, sada nismo imale toliko vremena, ali smo samo nastavile i nadovezale se na taj rad. Nije bila potrebna nikakva adaptacija. Za to treba da zahvalimo našim starijim saigračicama, jer nam daju dodatno samopouzdanje kako bi igrale našu igru – istakla je Jovana Nogić i dodala:

– Mi ih i dalje pratimo, jer smo došle da pokušamo da popunimo mesta koja su upražnjena odlaskom brojnih igračica. Mislim da smo uigrane i spremne za prvu utakmicu na Evrobasketu protiv Turske, koja će ujedno biti i najzahtevnija. Mislim da će prvo mesto u grupi zavisiti od te utakmice. Imaju veoma dobre igračice, dobar su i uigran tim. Treba da uđemo u duel sa najvećim fokusom. Biće najteži meč, ali mislim da smo spremne – rekla je Jovana Nogić, srpska reprezentativka.

U grupnoj fazi Srbiju očekuju još dueli sa Slovačkom u petak od 20.45 i sa Mađarskom u nedelju u 15.00 časova. Prvoplasirani tim plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani za prolaz među osam najboljih ekipa Starog kontinenta morati da razigravaju sa timovima iz grupe C u kojoj se nalaze Slovenija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter