1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN MOŽE NA HAJDUK: Ovo je spisak svih potencijalnih rivala crno-belih u Ligi konferencija!

Objavljeno: 14.06.23 u 16:11

Vojvodina je takođe saznala imena svojih mogućih protivnika

Kao što već znamo Partizan i Vojvodina će biti predstavnici srpskog fudbala u kvalfikacijama za Ligu konferencija, pošto su Superligu završili na četvrtom, odnosno na petom mestu.

Danas je i zvanično postalo jasno kojih će se 135 ekipa sa Starog kontinenta takmičiti da uđe u treće po jačini takmičenje pod okriljem UEFA.

Partizan kao četvrtoplasirani tim srpskog prvenstva će svoj pohod na Ligu konferencija krenuti iz trećeg kola kvalfikacija, dok će rundu ranije svoje takmičenje započeti Vojvodina.

Što se tiče crno-belih on već sada znaju da će biti među povlašćenim timova, zbog veoma dobrog koeficijenta, a mogući rivali za sada su im Hajduk iz Splita (Hrvatska), Harts (Škotska), Bran (Norveška) i Nordsejland (Danska), naravno uz još neke timove koji se dokopaju ove runde.

Sa druge strane Vojvodinu čeka težak posao od samog starta kvalifikacija, pošto su klubovi protiv kojih može da igra Klub Briž (Belgija), Bazel (Švajcarska), Gent (Belgija), Fenerbahče (Turska), Kluž (Rumunija), Midtjiland (Danska), PAOK (Grčka), Makabi Tel Aviv (Izrael), Viktorija Plzenj (Češka), Bodo/Glimt (Norveška), Leh Poznanj (Poljska), HapoelBerŠeva (Izrael),Jurgarden (Švedska), APOEL (Kipar), Bešiktaš (Turska), CSKA Sofija (Bugarska), Tvente (Holandija), Rijeka (Hrvatska), Vitoria Gimaraeš (Portugal), Steaua ili FSCB (Rumunija), Legija Varšava (Poljska), Rozenberg (Norveška), Spartak Trnava (Slovačka), AEK Larnaka (Kipar), Omonija Nikozija (Kipar), KuPS (Finska), Nefči (Azerbejdžan), Osijek (Hrvatska), Hibernijan (Škotska), Aris (Grčka) i Austrija Beč (Austrija).

Jasno je da će Vojvodina šansu imati ako izbegne neke od ovih jačih klubova, a ukoliko bi dobila timove sa samog dna ove liste definitivno bi imala svoju šansu.

U svakom slučaju ne preostaje nam ništa drugo nego da im poželimo sreću na putu do Lige konferencija u nadi da Srbija može da ima četiri ili svih pet klubova u grupnim fazama UEFA takmičenja.

19
7

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter