0
Odbojka

FOTO: twitter/@ossrb

ODBOJKAŠICE BOLJE OD JAPANA: Srpkinje ostvarile prvu pobedu u Ligi nacija!

Objavljeno: 14.06.23 u 11:20

Odbojkašice otvorile drugu nedelju turnira na najbolji mogući način

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Japan u okviru Lige nacija sa 3:1 (16:25, 25:20, 16:25, 25:20 i 15:10) posle nešto manje od dva sata borbe.

Izabranice Đovanija Gvidetija tako su ostvarile prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija, nakon što su prethodno poražene od: Amerike, Turske, Poljske i Kanade.

Mučile su se naše devojke i ovog puta u Braziliji, pošto su gubile sa 2-1 ali su uspele da smognu snage i koncentracije i na kraju zasluženo slavile. Srbiju očekuju još tri meča ove nedelje protiv: Brazila, Tajlanda i Hrvatske.

 

 

Ovi mečevi su na programu 16,17 i 18. juna sa početkom od 2 časa posle ponoći. Srbija će u Suvonu (27. jun – 2. jul) igrati protiv: Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske.

Liga nacija je napravljena tako da se u toku tri nedelje prave po dve grupe od 8 selekcija, pri čemu svako igra po 4 utakmice. To znači da će svaka reprezentacija igrati po 12 mečeva u tri nedelje a 8 najboljih idu na finalni turnir u Arlington (Teksas) koji je na programu od 12. do 16. jula.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter