2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

(POLUVREME) PARTIZAN RAZVALJUJE ZVEZDU: „Crno-beli“ imaju +20 nakon prvih 20 minuta!

Objavljeno: 13.06.23 u 20:54

Neverovatno šutersko poluvreme „crno-belih“

Košarkaši Partizana dočekuju svog večitog rivala, Crvenu zvezdu, u okviru prve utakmice finalne serije ABA lige. „Crno-beli“ će biti domaćini u prva dva meča, dok će Zvezda imati prednost domaćeg terena u trećoj i eventualnoj četvrtoj utakmici.

Pre početka samog susreta, dok su igrači bili na zagrevanju, „Grobari“ su pokušali da isprovociraju centra „crveno-belih„, Filipa Petruševa. Oni su istakli transparent sa likom Petruševa a na dnu je pisalo „Cinkaroš„, aludirajući na situaciju sa prethodnog derbija i fizičkog sukoba njega i Matijasa Lesora, nakon kojeg je igrač Zvezde dao izjavu policiji.

 

during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 1 between Partizan and CCrvena Zvezda at Stark Arena on June 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Centralna figura na početku meča je kapiten Partizana, Kevin Panter. Nakon pogođene trojke, uzima i pogađa težak šut pored Lazića i domaći vode 10:4. Džejms Naneli pogađa trojku ali Kampaco uzvraća istom merom, 13:7.

Ledej ostaje sam za tri i kažnjava lošu odbranu Zvezde pa potom Madar za 18:9. Panter i Ledej pogađaju svoje druge trojke i Partizan ide na +10, 24:14. Nakon nesportske Bena Bentila, Lesor je vezao 4 poena i to je 29:16.

Uspela je Crvena zvezda da napravi mini seriju 5:0 i nakon lude trojke Nedovića sa skoro pola terena vrati jednocifren zaostatak na pristojnih 29:21 na kraju prve četvrtine.

 

 

Zvezda ne može do koša. Panter pogađa dve trojke ali onda pravi treću ličnu grešku pa je Obradović morao da ga izvadi iz igre. „Crveno-beli“ gube loptu a Ledej zakucava u kontri a onda u sledećem napadu pogađa za tri i to je velikih 37:23.

Petrušev na drugoj strani pogađa na obruču ali domaći šutiraju kao u transu. Sada se Anđušić pridružio žurci a nakon novih poena Ledeja preko Lazarevića, Partizan vodi 49:29.

 

during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 1 between Partizan and CCrvena Zvezda at Stark Arena on June 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Ledej nastavlja da briljira i ima već 18 poena. Madar je pogodio trojku a Dalibor Ilić na drugoj strani zakucava. Zek Ledej stavlja tačku na prvo poluvreme svojim 20. poenom. Partizan ima ogromnih 56:36 i šutira trojke 9/12.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

8
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter