0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screnshot

OPŠIRAN NOVAKOV INTERVJU POSLE OSVAJANJA RG: „Svaki slem je sada vredan kao 5-10 pre deset godina!“

Objavljeno: 13.06.23 u 15:23

„U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi.“

Srpski teniser Novak Đoković, osvojio je 23. grend slem trofej u karijeri, tako što je u finalu Rolan Garosa bio bolji od Kaspera Ruda. Po završetku turnira u Parizu, najbolji teniser sveta je u razgovoru za Novosti govorio o svom uspehu, ali i o drugim temama.

– Ako moram da izdvojim jednu stvar koja bi me najviše karakterisala, to je sposobnost adaptiranja. Veoma dobro se prilagođavam i protivniku, i uslovima. Osnove koje sam dobio u početku su mi omogućile da široko gledam na stvari. Želeo sam da budem broj jedan, a da bih bio broj jedan, morao sam da igram dobro na svim podlogama i da imam kontinuite.

Ne želi Novak da se bavi brojkama, ali ističe da je svaki grend slem danas, vredan kao 5 do 10 onih od pre deset godina.

– Ne bih se bavio brojkama. Svaki grend slem sada, u ovoj fazi moje karijere, možda je vredan pet ili deset grend slemova pre deset godina. Toga sam svestan i ne treba se previše poneti. U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. To je velika životna lekcija i podsetnik na to kako treba da se ponašam.

Novakov cilj je da osvoji i Vimbldon i US open i tako kompletira kalendarski slem, ali je svestan da mora ići korak po korak.

– Treba čovek da proslavi i da bude ponosan na ono što je postigao, ali ne treba se zaletati previše. Preda mnom je sledeći dan, sledeći korak, treba ići polako, da vidim koliko daleko mogu da doguram – rekao je Novak i dodao:

– Uvek verujem u sebe i dok god se osećam ovako kao sada, i zdravstveno, fizički, a i mentalno, u smislu da imam motivaciju, pogotovo za najvažnije turnire, neću stati, osim ukoliko se nešto, ne daj Bože, ispreči na tom putu.

Govorio je Novak i o značaju porodice u svim njegovim uspesima.

– To je ključno. Trudim se da u svakoj ulozi budem što bolji, da budem najbolji mogući otac i suprug. Teško je nekad uskladiti sve to i uravnotežiti sa profesionalnom karijerom. Upravo zbog toga moram da budem selektivniji sa turnirima na kojima želim da učestvujem i igram svoj najbolji tenis. A to su grend slemovi. Još jedna misija je, tako, završena uspešno – zaključio je Novak Đoković.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter