0
Košarka

FOTO: STARSPORT/Twitter/ Denver Nuggets

„ON JE NAJBOLJI SRPSKI KOŠARKAŠ SVIH VREMENA“: Rebrača komplimentima odao priznanje Nikoli Jokiću!

Objavljeno: 13.06.23 u 15:51

„Ne znam šta više može u košarci da se uradi.“

Denver Nagetsi su osvojili svoju prvu šampionsku titulu u istoriji NBA lige, pobedivši Majami Hit rezultatom 94:89 u petoj utakmici finalne serije. Nikola Jokić je zasluženo proglašen za najboljeg igrača finala, dok je nekadašnji srpski košarkaš, Željko Rebrača, dao intervju Tanjugu u kojem je istakao značaj Srba u svetu sporta.

– Mislim da ne razumeju mentalitet nas Srba. Malo smo specifični i tvrdoglavi, možemo da idemo u dva pravca, u onaj pozitivan, ali nekada i u onaj negativan. U istoriji smo videli dominaciju u timskim sportovima, a sada i u individualnim. Imamo sada dva najbolja igrača na svetu, Đokovića u tenisu, a Jokića u košarci. Pokazali smo da možemo i da ne odustajemo. Ono što je najbitnije je neodustajanje i verovanje u taj krajnji cilj – počeo je Rebrača.

Rebrača je odmah naglasio da je Nikola Jokić najbolji srpski košarkaš svih vremena, kao i da mu skida kapu na svemu što je uradio.

– Jokić je naš najbolji košarkaš svih vremena, verovatno i evropski. On je trenutno najbolji igrač sveta. Jokić je trenutno košarkaška anomalija, koji pokazuje da ne mora da bude fizički građen da bi uspeo. On je momak koji dominira ne samo asistiranjem i skokovima, već čini saigrače boljim, to je nešto neverovatno. Ja mu skidam kapu na svemu što je uradio i pokazao – rekao  je Rebrača i dodao:

– Imao je mnogo kritičara posle osvajanja dve titule MVP u regularnom delu sezone NBA lige, sada je osvojio šampionski prsten i proglašen je za MVP finala. Ne znam šta više može u košarci da se uradi.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter