0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

ODRŽANA SEDNICA U NIŠU: „Nemamo više dugovanja i veoma smo ponosni na to“!

Objavljeno: 13.06.23 u 23:41
Fudbalski klub Radnički Niš održao je u utorak, 13. juna, redovnu sednicu Skupštine kluba
Fudbalski klub Radnički Niš održao je u utorak, 13. juna, redovnu sednicu Skupštine kluba. Prisutni članovi Skupštine izjasnili su se pozitivno o svim tačkama koje su se našle na dnevnom redu – godišnjem izveštaju o radu, finansijskom izveštaju o poslovanju Kluba, izveštaju Nadzornog odbora i finansijskom planu za narednu godinu. Zaključak sa sednice je da bi klub morao da podigne godišnji budžet, na bar četiri miliona evra, kako bi mogao da bude konkurentan sa ostalim klubovima u Srbiji.
Direktor Radničkog, Dejan Propadalo istakao je da je klub u poslednjih godinu dana poslovao domaćinski, da je na dobitku i, što je najbitnije, nikome ne duguje.
Dugovanja su bila ogromna kada smo preuzeli klub, oko pet miliona evra. Poslednje tri godine smo u plusu i ponosni smo na to. Jedini smo sportski kolektiv u Srbiji koji posluje na ovakav način. Što se tiče dugovanja sada – nema ih, izmirisli smo sve i isplatili višegodišnji neplaćeni porez, dakle, mi smo uspešan klub i firma. Želimo da nastavimo u ovom pravcu i povećavamo svake godine dobitak kluba. Nikada nismo gledali u tuđe dvorište, gledamo u svoju kuću. Ponašamo se domaćinski, radimo sa minimalnim ljudstvom. Racionalizovali smo broj zaposlenih, omasovili školu fudbala i u svim sferama smo napravili ogroman pomak i nadamo se da će biti još bolje – ističe direktor kluba Dejan Propadalo.
Godinu za nama članovi Skupštine Radničkog ocenjuju kao dobru. Izostao je bolji rezultat seniorskog tima, koji je izborio opstanak u Super ligi. Sa druge strane, klub je zadovoljan rezultatima mlađih selekcija, pošto su se kadeti i omladinci vratili u elitni rang – Omladinsku i Kadetsku ligu Srbije.
Ovakva sezona seniorskog tima ne sme da se ponovi. Splet raznih okolnosti uticao je na ovakav plasman. Mi ne smemo da budemo na tabeli ispod osmog mesta i cilj uvek mora biti plej-of. Kakve sve pehove nismo imali od početka sezone – bolesti, povrede pred ključne utakmice… Bilo je tu i nekih viših sila, 18 penala je svirano protiv nas. Radnički niko nije nadigrao, na rezultate su uticali različiti faktori. Moram da istaknem  da smo jako ponosni na mlađe selekcije, omladinci i kadeti su obezbedili plasman u Superligu. Radnički mora da okuplja svu decu iz ovog regiona i da ih plasira dalje. Ne treba više da Partizan, Zvezda ili Čukarički skupljaju našu decu, već sva deca treba da steknu afirmaciju u Nišu.
Direktor kluba govorio je i o budućim planovima.
Ove godine cilj je da napravimo teren sa dobrom veštačkom travom, po svim UEFA i FIFA standardima. Tereni su nam neophodni za kvalitetan rad i razvoj igrača. Kada smo došli u klub, imali smo samo glavni teren, a kao da nismo. Teren nije imao navodnjavanje, decenijama nije ulagano u njega. Prošle godine smo napravili teretanu, nove prostorije, svake godine dižemo klub koliko možemo. Odvajamo sredstva, ali se trudimo da ne ugrozimo isplatu zarada – zaključio je Propadalo.
Skupština kluba usvojila je i izveštaj Nadzornog odbora kluba, koji je zaključio da su sva sredstva bila namenski upotrebljavana, da je poslovanje kluba bilo u skladu sa svim propisima i da su ostvareni svi Statutom predviđeni ciljevi.
Radnički će pripreme za narednu sezonu otpočeti sledeće subote, kada će promovisati i novog šefa stručnog štaba, Nikolu Trajkovića, a klub očekuje znatno uspešniju rezultatsku sezonu i bolji plasman seniorske ekipe u njoj.
5
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter