0
ATP

FOTO: Twitter/@rolandgarros

NADAL PRIZNAO NOVAKOVU VELIČINU: Divim mu se!

Objavljeno: 13.06.23 u 11:44

Umeo je da omalovažava Srbina s vremena na vreme.

Toni Nadal jedno je od najvećih trenerskih imena u svetu sporta, jer je od svog Rafe napravio mašinu za pobeđivanje kakvoj na šljaci uglavnom nije bilo ravnog. Onaj koji je najbliže prišao Kralju šljake, jeste zapravo Novak Đoković, koga je Toni neretko osporavao ali sada se poklonio apsolutnom kralju.

„Kada je počeo Rolan Garos, napisao sam da je Rud jedan od kandidata za finale i da će se boriti za titulu. Računajući i ovo nedeljno finale, to mu je treće grend slem finale u poslednjih godinu dana. Nešto što je uspelo samo nekoliko tenisera. Kada bude uspeo da ga osvoji, sa velikim zadovoljstvom ću slaviti to što je jedan teniser koji kombinuje lep tenis i fer-plej dosegao vrh u našem sportu“, napisao je Toni Nadal.

On je potom analizirao ovogodišnje finale Rolan Garosa.

„Rud je počeo da gubi konce i greši u igri, bežao je od odlične inicijalne ideje koju je imao. Rud je taj koji je meč počeo bolje. Uzeo je brejk Đokoviću velikim intenzitetom igre. Ali posustao je i napravio skupe greške u ključnim momentima. Kasper je platio ceh svojih grešaka. Jedina opcija bila mu je da održava fizički i mentalni intenzitet sve vreme meča. Ipak, nije bio u stanju to da uradi“, naveo je španski trener.

Za kraj, simbolično.

„Što se tiče Đokovića, još jednom uz veliko divljenje, ostaje mi da mu samo čestitam i poželim da uživa u ovom neverovatnom dostignuću sa porodicom i članovima tima“, zaključio je Toni Nadal.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter