0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Youtube/Screenshot

ĐUROVIĆ DETALJNO NAJAVIO FINALNU SERIJU: „Šanse su 50-50, Željko zna svaku akciju Zvezde, Duško se spremio!“

Objavljeno: 13.06.23 u 14:12

„Samo da prođe bez incidenata.“

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaće se večeras od 20 časova u prvoj utakmici finalne serije AdmiralBet ABA lige. Pred taj duel, detaljnu analizu izneo je nekadašnji trener, a sada košarkaški analitičar Vlade Đurović, koji je govorio za Mozzart Sport.

– Možda je finale ABA lige sada u drugom planu zbog čudesnih stvari koje smo videli od Novaka Đokovića i Nikole Jokića. Da Srbija ima takva dva asa u planetarno popularnim sportovima, to je nešto za istoriju i izučavanje, ali i ovi derbiji će vrlo brzo da preuzmu primat, što zbog kvaliteta, što zbog tih čarki. Samo da prođe bez incidenata, pošto postoji potencijal da bude izuzetna košarka – počeo je Đurović i dodao:

– Malo ko ima ovo što mi u Srbiji imamo. Zvezda i Partizan ove sezone imaju izvanredne timove, igrali su odlične utakmice i to je u rangu Reala i Barselone ili Panatinaikosa i Olimpijakosa, derbiji koji tradicionalno pokazuju najveći kvalitet i uzbuđenje, a mislim da smo mi sada na tom nivou. Možda još turska može da se poredi, ali sve ostalo u Evropi je ispod večitih rivala i to je nešto za pohvalu. Utakmice će biti bez dileme kvalitetne, za svakoga će biti po nešto da vidi.

Ni ovo finale regionalnog takmičenja, neće proći u miru.

– Vidim da je već bilo čarki oko ovih termina, plašim se incidenata koji bi mogli da pokvare sve, ali hajde da se nadamo da će sve proteći bez ružnih scena i da vidimo samo borbu na parketu, pa ko bude bolje neka osvoji trofej pa posle toga samo da pričamo o igračima i dobrim potezima.

Što se tiče favorita, Đurović je dao jednake šanse večitima.

– Da Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena, rekao bih da su oni bližu tituli, ali ovako… nemoguće je proceniti, baš je 50-50.

Ko će osvojiti AdmiralBet ABA ligu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Analizirao je potom Đurović strane i domaće igrače obe ekipe.

– Što se stranaca tiče, tu je Partizan u prednosti. Tokom sezone su svi u crno-belom rasli, od Pantera, preko Lesora, Egzuma, Nanelija, pokazali su zavidan kvalitet u finišu sezone i u to je svako mogao da se uveri. Zvezda naravno ima Kampaca i Vildozu, ali mislim da Partizan tu ima prevagu – rekao je Đurović, a potom je govorio o domaćim igračima:

– Zvezda je tu u velikom plusu, od Nedovića, Petruševa, Dobrića, Mitrovića…

Posebno će Đurović ispratiti duel između Dantea Egzuma i Fakunda Kampaca, koji po njemu mogu i da odluče seriju.

– Sa posebnom pažnjom ću pratiti Dantea Egzuma i Fakunda Kampaca. Verovatno najbitniji duel na parketu. Partizan je sa Egzumom dobio ekstra kvalitet, njegove fizikalije i prednost u visini je velika stvar za Obradovića, ne samo protiv Zvezde. Videli smo to i u mečevima Evrolige protiv najboljih timova, ali onda imate Fakunda Kampaca koji je takođe ekstra kvalitet i baš zato će biti najzanimljivije videti kako će Argentinac da čuva Egzuma u reketu pošto je tu prednost očigledna, ali isto tako Australijanac teško da može sam da sačuva Kampaca koji ima zavidan arsenal rešenja za mnoge situacije, od šuta, preko čitanje igre, dodavanja, čak je i brzina na njegovoj strani. Tu čitava serija može da se odluči.

Istakao je iskusni trener da tajni među trenerima nema, već da su i Željko Obradović i Duško Ivanović spremni.

– Nema tu iznenađenja. U današnje vreme kada igrate po pet puta sa jednim rivalom, onda apsolutno sve znate. Da li neko misli da Željko ne zna apsolutno svaku akciju Zvezde iz auta, ili da Duško nije spremio sve varijante. Jedina stvar koja može da iznenadi je postava. Da na primer Željko krene sa četiri niska, ili Zvezda otvori sa Vildozom, Kampacom i Nedovićem, ali i to je kratkog daha. To može da traje nekoliko minuta i odmah se protivnik adaptira. Na kraju krajeva ovakve serije može da reši jedan čovek sa dva dobra poteza u pravom momentu – zaključio je Đurović.

18
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter